Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) başvurular dun başlayan 15 bin oğretmen atamasında en fazla kadro okul oncesi ve sınıf oğretmenliklerine ayrıldı.MEB, 2009-2 atama doneminde atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjanları belirledi.
BELGE İSTENMİYOR-
Bu arada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Cubukcu, oğretmenlik icin başvuru ve atama kılavuzunda oğretmen adaylarına seslendi. Başvuru ve yer değiştirme işlemlerini daha kolay hale getirdiklerini belirten Cubukcu, boylece hem zamandan hem de başvuru surecinde gereken evrak yukunden adayları kurtardıklarını ifade etti.
2009-1 atama doneminden itibaren ilk defa İzmir 9 Eylul Universitesi’nden mezun olan oğretmen adaylarının mezuniyet bilgilerinin elektronik başvuru formuna otomatik olarak yansıtıldığını anlatan Bakan Cubukcu, şunları kaydetti: "Başvuru ekranlarına kimlik, KPSS puanını, elektronik ortamda bilgi paylaşımı kapsamında YOK ve universitelerle yapılan calışmalarımız sonucunda, YOK’un hazırlamış olduğu veri tabanına işlenmiş olan universitelerden mezun olanların mezuniyet bilgileri 2009-2 atama doneminde yansıtılacaktır. Bunlardan başvuru esnasında diploma ya da mezuniyet belgesi istenilmeyecektir. Ayrıca bu atama doneminde başvuru esnasında, sağlık, askerlik ve adli sicil durumuna ilişkin beyan esası getirilmiştir. Adaylar bu belgeleri toplamak icin gunlerce uğraşmak zorunda kalmadan en kısa surede başvurusunu yapabilecekler." Kadrolu oğretmenler ile ihtiyacı karşılayamadıkları durumunda sozleşmeli oğretmenistihdam edilmesine yonelik calışmaların 2006-2007 eğitim-oğretim yılında sisteme girdiğini ve toplamda 60 bin sozleşmeli oğretmenin istihdamına ulaşılmış olacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Cubukcu, halen sozleşmeli oğretmen olarak fiilen gorev yapanlardan zorunlu calışma surelerini tamamlayanları bir takvim cercevesinde kadrolu oğretmenliğe gecirme calışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.
Kadrolu ve sozleşmeli oğretmenlik başvuruları yanında 2009-2 atama donemi ile birlikte ilk defa okul oncesi oğretmenliği alanında 17 bin kadrosuz usta oğreticinin başvurularının da elektronik ortamda alınacağını ifade eden Nimet Cubukcu, gorev yapılacak eğitim kurumunun adaylarca tercih edilmek suretiyle belirleneceğini ve gorevlendirmelerin bilgisayar ortamında gercekleştirileceğini kaydetti.
-BAŞVURULAR-
Oğretmenlik icin dun başlayan başvuru suresi 11 Eylul 2009 tarihinde sona erecek. Atamalar 2008 ve 2009 KPSS10 puan ustunluğu esasına gore yapılacak.
Adaylar, "2009-2 Oğretmenlik İcin Başvuru ve Atama Kılavuzu"na Bakanlığın "http://personel.meb.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.
Elektronik başvuru formunun doldurulmasından sonra adayların onay işlemleri il ve ilce milli eğitim mudurluklerinde yapılacak.
Atamalar, 14 Eylul 2009 tarihinde bilgisayar ortamında gercekleştirilecek ve aynı gun Bakanlığın internet sayfasından duyurulacak.
Buna gore, atama yapılacak alanlar, taban puanları ve kontenjanlar şoyle: http://www.milliyet.com.tr/Yasam/Son....09.2009&b=MEB 15 bin ogretmen atayacak
MİLLİYET.COM.TR
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- MEB 15 bin oğretmen atayacak !!!