Nisan ayında yola cıkan Togg'u artık yuzlerce kişi kullanıyor. Sipariş veren ilk kişilerden biri olan Mustafa Bilgin, yerli arabasını 3 hafta once teslim aldı. Togg'u şehir ici ve şehirler arası yollarda kullanan Bilgin deneyimlerini anlattı: Cok sessiz, konforlu, yol tutuşu cok iyi ve uzun yolda yormadı. İyi ki Togg almışım, İyi ki Togg'luyum. Her gecen gun yollarda daha fazla gorunmeye başlayan yerli otomobil Togg, kullanıcılarından tam not aldı. Togg'un ilk sahiplerinden Mustafa Bilgin, uzun yol suruşu başta olmak uzere Togg'la yaşadığı deneyimleri Yeni Şafak'a anlattı. Gaziantep'ten İstanbul'a bin 200 kilometrelik yolu Togg ile 3 batarya şarjla kat ettiğini soyleyen Bilgin, dizel ve benzinli araclara kıyasla tuketim acısından Togg'un emsalsiz olduğunu, uzun yolculuklarda cok konforlu ve hic yormadığını soyledi. Kendisi gibi Togg sahibi olan herkesin memnun olduğunu belirten Bilgin, "Ben de iyi ki Togg almışım, İyi ki Togg'luyum" dedi.
ŞEHİR İCİNDE EMSALSİZ

Mustafa Bilgin, Togg deneyimlerine ilişkin şunları soyledi: İlk sipariş verenlerdenim, 571. sıradaydım. 3 hafta once teslim aldım. Togg, uzun yoldaki rahatlığının yanında şehir ici kullanımda da emsalsiz bir arac. Şehir ici kullanımda dizel aracımın deposunu haftada bir dolduruyordum, Togg'u ise 3 haftada bir. Zira, Togg şehir ici trafikte dur-kalk yaparken enerji tuketmiyor, bu da dizel ya da benzinli araclara kıyasla neredeyse ucte bir daha az tuketim avantajı sağlıyor.
3 ŞARJLA BİN 200 KİLOMETRE

3 gun Gaziantep'te kullandım, ardından İstanbul'a yola cıktım. Gaziantep ile İstanbul arasındaki bin 200 kilometre uzunluğundaki yolu 3 kez şarj ederek kat ettim. Otoyollarda şarj unitelerinin artırılmasında fayda var. Oto yolardaki şarj uniteleri artırılırsa yolculuk suresi de azalır. Ben, bu yolculuğumda şehir merkezlerine girmek zorunda kaldım. Dizel aracımla 9 saatte aynı yolu gelmiştim, Togg ile şehir merkezlerine giriş cıkış ve şarj etme sureleri de dahil olmak uzere yolculuğum yaklaşık 13 saat surdu.
UZUN YOLDA HİC YORMADI

Gaziantep İstanbul yolculuğumla aslında Togg ile şehirler arası seyahat hakkında merak edilenleri de deneyimledim. Arac zaten sessiz ve konforlu, uzun yolda hic yormadı. Suspansiyonları ne cok sert ne cok yumuşak, yol tutuşu da son derece iyi ve aracın genişliği, ferahlığı da uzun yol seyahatleri icin ideal.
Evde 250 liraya doluyor

Aracın bataryasının, Togg'un orjinal şarj unitesi ile 500 TL'ye doldurulduğunu kaydeden Bilgin şunları soyledi: "Evinize muadil şarj istasyonu kurarsanız maliyet yarı yarıya azalıyor. Yani 250 TL'ye fulleyenler de var ancak Togg'un orijinal unitesi hızlı şarj ediyor, bu da tercih sebebi oluyor. 40 bin kilometrede bir bakım yaptırıyoruz; Ne yağ değişimi, ne filtre değişimi ne de motor bakımı gibi icten yanmalı araclarda yapılan boyle teferruatlarınız var. Yalnızca klima ve bataryalar kontrol ediliyor. O da cok ucuz; 1000-1500 TL arasında bir maliyet."

Servis ihtiyacı yaşamıyorum

Servis ihtiyacı yaşamadığını belirten Bilgin, akıllı bir otomobil olduğu icin Togg'un uzaktan komuta edilebildiğini hatırlattı. Bilgin şoyle devam etti: "50 GB ucretsiz internet bizlere sunuluyor. Bir sorun olduğunda asistanınızı arıyorsunuz ve hemen sizi muhendise bağlıyorlar. Sorununuz anında cozuluyor. Hızlanması cok guzel. Gaziantep-İstanbul yolculuğum sırasında bir ara saatte 185 km. hıza ulaştım, tuketim arttı, ne oluyor diye asistanı aradım ve beni anında muhendise bağladı. Ortalama hızımı saatte 130 km'ye duşurmemi soyledi ve tuketimim dengelendi."
Yusuf Ozdemir