İYİ Parti Sozcusu Kurşad Zorlu, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, İYİ Parti olarak bazı faaliyetleri ulke sathında gercekleştirme kararı aldık. Ozellikle 26 Ağustos tarihine dikkat cekiyorum. Burada yapılacak onemli acıklamaların Turk siyasetinde onemli bir başlangıc olacağını ifade etmek istiyorum." dedi. Zorlu, parti genel merkezinde duzenlediği basın toplantısında, CHP'nin isteği uzerine TBMM'nin yarın Akbelen mevkisindeki maden sahası calışmalarını goruşmek uzere olağanustu toplanacağını hatırlattı.
İYİ Parti olarak bu oneriyi destekleyeceklerini belirten Zorlu, surecin mecliste olgunlukla tartışılmasının onunu acmaya calışacaklarını soyledi.
Konuşmasında partisinin Goc Politikaları Başkanlığının bugun yaptığı sunuma da değinen Zorlu, eylul ayı itibarıyla sığınmacıların ve kacak yabancıların yoğun olduğu illerden başlayarak sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve diğer paydaş kuruluşlarla bir araya geleceklerini belirtti.
Genel Başkan Meral Akşener'in 28 Mayıs secimlerinin ardından sonucları analiz ettiğini, eksiklikleri, hataları teşkilatlarla değerlendirdiğini ve bu kapsamda 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da vatandaşlara hitap edeceğini aktaran Zorlu, şunları kaydetti:
"Buyuk Taarruz'un 101. yıl donumu vesilesiyle bazı etkinlikleri gercekleştirmeyi planlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında İYİ Parti olarak bazı faaliyetleri ulke sathında gercekleştirme kararı aldık. Ozellikle 26 Ağustos tarihine dikkat cekiyorum. Burada yapılacak onemli acıklamaların Turk siyasetinde onemli bir başlangıc olacağını ifade etmek istiyorum."
Hukumetin ekonomi politikalarını eleştiren Zorlu, Turkiye'nin OECD ulkeleri arasında en yuksek enflasyona sahip ulke olduğunu belirtti.
Kurşad Zorlu, "G7 ve G20 ulkelerinde enflasyon gerilerken ulkemizde inanılmaz hızla yukselmeye devam etmekte. Temmuz ayında gıda enflasyonu ulkemizde yuzde 61 olarak hesaplandı." diye konuştu.
Zorlu, emekliye ek zammın yapılmasını, emekli maaşının aclık sınırının uzerine taşınmasını ve kademeli emekliliğin duzenlenmesini istediklerini sozlerine ekledi.