Bakanlar, muziğin efsane isimlerinden Erkin Koray'ın yaşamını yitirmesinin ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Kanada'da 82 yaşında hayatını kaybeden Erkin Koray icin başsağlığı mesajı yayınlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Muziğin efsane isimlerinden Erkin Koray'ı akciğerlerindeki rahatsızlık ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, tum sevenlerine başsağlığı diliyorum. Erkin Koray, muziğiyle bir hayat boyu bizi bize anlatmanın en iyi yolunu aradı. Şaşkın, Estarabim, Copculer, Fesuphanallah gibi parcalarıyla o gok kubbemizde baki kalacak bir sestir" ifadelerini kullandı.
Genclik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, "Sanat dunyamızın efsane ismi, şarkılarıyla milyonların kalbine dokunan buyuk usta Erkin Koray'a Allah'tan rahmet; yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim" dedi.
"Erkin Koray'ı kaybetmenin derin uzuntusu icerisindeyiz"
Erkin Koray'ın yaşamını yitirmesinin ardından taziye mesajı yayınlayan Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Anadolu rock muziğinin usta ismi, Cemalim, Fesuphanallah, Copculer gibi unutulmaz şarkılarla hafızalarımıza kazınan Erkin Koray'ı kaybetmenin derin uzuntusu icerisindeyiz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
Ticaret Bakanı Omer Bolat ise, "Ulkemiz sanat dunyasının kıymetli isimlerinden duayen sanatcı sevgili Erkin Koray'ın vefat haberini derin bir uzuntuyle oğrendim. Usta sanatcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.