Diyarbakır'ın Sur ilcesinde 2015 yılında yaşanan teror olaylarında zarar goren evinden cıkan 59 yaşındaki Hanım Demir, 6 torunuyla bir hayırseverin verdiği tır dorsesinde yaşıyor. Sur ilcesinde 8 yıl once teror olaylarında evinin zarar gormesiyle başka bir yere taşınan Hanım Demir (59), 6 torunuyla birlikte 4 yıl once bir hayırseverin verdiği tır dorsesinde yaşıyor. Merkez Yenişehir ilcesi Aziziye Mahallesi'nde ikamet eden Demir'in tek isteği eski evine kavuşmak. 4 yıldır torunlarıyla birlikte dorsede yaşamını surduren Demir, torunlarından 4'unun okuduğunu, 2'sinin ise imkan olmadığı icin okuyamadığını belirtti.
"Eski evimi bana geri verseler o gun sevincten olurum"
Anneleri terk eden torunlarına sahip cıktığını ifade eden Demir, "Benim evim daha once Sur ilcesi Alipaşa Mahallesi'ndeydi. Sur olayları olduktan sonra evim yandı. Ben de torunlarımı alıp buraya kactım, geldim. Aradan biraz zaman gectikten sonra televizyon, buzdolabı ne varsa hırsızlar hepsini calmıştı. Daha once tek odalı bir evde kalıyordum. 4 sene once de bir hayırsever bana bir tırın dorsesini verdi. Kış aylarında burası cok soğuk oluyor, yaz aylarında ise burası cok sıcak oluyor. Kimsemiz yok, sadece Allah'ımız var. 6 cocuğa birden bakıyorum. Mecbur boyle yaşıyoruz. 4 cocuk okula giderken, 2'si ise gidemiyor" dedi.
Demir, kendisinin astım hastalığıyla mucadele ettiğini, cocukların ise sık sık hastalandığını anlatarak, "Ben evimi tekrar istiyorum. Lutfen bana yardımcı olun. Benim eski evimi bana geri verseler o gun sevincten olurum" dedi.