İstanbul'da taksimetre ucretlerine gelen zammı yeterli bulmayan taksicilerin talebiyle toplanan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yonetim Kurulu, UKOME kararlarının bağlayıcı olduğu yonunde karar aldı. Toplantı sonrasında yapılan acıklamada, birliğin tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığı belirtildi. İstanbul Buyukşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından cıkan yuzde 51,52'lik zammı yeterli bulmayan taksiciler, yeni zam oranı belirlemek icin İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne teklif sundu.
Teklifte indi-bindi ucretlerine yuzde 100 zam talep edildi.
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yonetim Kurulu, teklifi goruşmek uzere bugun saat 11.00'de olağanustu toplandı.
Toplantıdan taksicilerin beklediği karar cıkmadı. Birlik, zam yapma yetkisinin UKOME'de olduğu yonunde bir acıklama yaptı.
Acıklamada, "Odalarımızın haklı taleplerine rağmen; Yonetim Kurulu, toplu ulaşım ucretlerini belirleme noktasında 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu ile 5216 Sayılı Buyukşehir Belediyesi Kanunu arasında celişki olması, taksi, minibus ve servis taşımacılığı ucret tarifelerinin belirlenmesi konusunda UKOME kararlarının kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gercek ve tuzel kişileri bağlaması nedeniyle Birliğin UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığı yonunde karar aldı." denildi.
İNDİBİNDİ 70 LİRAYA YUKSELDİ
İstanbul Buyukşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, toplu ulaşım ucretlerine yuzde 51,52 oranında zam yapılmıştı.
Zam kararıyla birlikte; taksilerde taksimetre acılış ucreti 12,65 liradan 19,17 liraya, sarı taksi mesafe ucreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ucreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, sarı taksi indi-bindi ucreti ise 40 liradan 70 liraya cıkmıştı.
TAKSİCİLER TEPKİ GOSTERMİŞTİ

Taksiciler zammı yeterli bulmayıp tepki gostermişti.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu yapılan zammı kabul etmeyeceklerini belirterek "Kontak kapatacağız." demişti.
Taksiciler yuzde 52 zammı beğenmedi: Kendileri yeni ucret tarifesi acıklayacak