Hilvan ilcesinde yaşayan Şaha Kuran:- "Asla pes etmeden adım adım işlemlerimi takip eden Kaymakamımıza cok teşekkur ediyorum." Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, ilcede vatandaşlık haklarından nufus cuzdanı olmadığı icin yararlanamayan Şaha Kuran'a 43 yıl sonra kimlik kartı cıkartılmasını sağladı.
Ciftci bir ailenin kızı olarak 1980 yılında doğan Şaha Kuran'a aradan gecen yıllarda bir turlu nufus cuzdanı cıkarılamadı.
Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan durumundan haberdar olduğu Kuran'ın nufus cuzdanına kavuşturulması icin başta İlce Nufus Mudurluğu ve diğer ilgili birimlere tek tek talimat vererek, 5 ay suren proseduru adım adım takip etti.
Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından kaymakamlığa davet edilen Kuran'ın nufus cuzdanı Kaymakam Coşkun Doğan ve İlce Nufus Mudiresi Mahide Ozturk tarafından verildi.
Kimliğine kavuşmanın sevincini yaşadığını dile getiren Kuran, "Daha once de Turk vatandaşı olabilmek icin nufus mudurluklerine başvuruda bulundum ancak mevsimlik tarım işcisi olarak calıştığım icin bir turlu gereken işlemlerin tamamını takip edemedim. Allah kaymakamımızdan da devletimizden de razı olsun. Benim icin kaymakamımız gercekten cok uğraştı. Hakikaten bunca yıl sonra nufus cuzdanı cıkarmak cok zor bir işmiş. Asla pes etmeden adım adım işlemlerimi takip eden Kaymakamımıza cok teşekkur ediyorum." şeklinde konuştu.
Kaymakam Coşkun Doğan ise sadece gorevini yapmaya calıştığını soyledi.
Her vatandaşın sorununu cozmek icin caba gosterdiğini belirten Doğan, "Daha once kimliksiz oluşu nedeniyle yardımcı olamadığımız hemşerimizin bundan boyle işlemleri rahat bir şekilde yapılabilecek. Makamlar, vatandaşa yardımcı olmak icin bir aractır. Ne mutlu bana ki bir insanın 43 yıldır yaşadığı bir sorunu makamımın verdiği yetki ve sorumlulukla cozdum. Sorunun cozumunde destek sunan herkese teşekkur ediyorum." diye konuştu.