Trabzon'un Macka ilcesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teroristlerle sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bulbul'un şehadetinin 6'ncı yılında mezarı başında anma toreni duzenlendi. Bulbul'un, ilceye bağlı Kopruyanı Mahallesi'ndeki mezarı başındaki anma programına, annesi Ayşe Bulbul ve kardeşlerinin yanı sıra Vali İsmail Ustaoğlu, Macka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Cakmak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Muduru Murat Eserturk, Macka Belediye Başkanı Koray Kochan ile vatandaşlar katıldı.
Vali Ustaoğlu, Allah'tan şehitlere rahmet, ailelerine de sabır diledi.
Tayininin Balıkesir'e cıkmasından dolayı son kez anma programına katıldığını belirten Ustaoğlu, "Tam 6 yıl once hain ve kalleşce bir saldırı sonucu burada Eren Bulbul yavrumuz ile Ferhat Gedik astsubayımızı kaybettik. Onlar şehadete yuruduler. Konuşmakta zorlanıyorum, benim icin bugun aynı zamanda Eren Bulbul'e bir veda oldu. Bu vesileyle ben Eren Bulbul kardeşimizden hakkını helal etmesini istiyorum. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun." dedi.
Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Vali Ustaoğlu ile anne Ayşe Bulbul, Eren Bulbul'un mezarına karanfil bıraktı.
Eren Bulbul'un şehit duştuğu aynı catışmada, iki cocuk babası Jandarma Astsubay Kıdemli Başcavuş Ferhat Gedik de şehit olmuştu.