Sivas'ta, veteriner hekim Muhammet Alperen Topcu (25), iddiaya gore, hayvanları muayene etmesi icin evine cağıran akrabaları E.T. (25) ile uzman cavuş kardeşi K.T.'nin (24) saldırısına uğradı. Cenesi ve vucudunun ceşitli yerlerinde kırıklar oluşan Topcu şikayetci oldu. Gozaltına alınan, suclamayı reddeden E.T. ve K.T., ifadelerinin ardından serbest bırakıldı Olay, 3 Ağustos'ta, Yıldızeli ilcesi Menteşe koyu Tahtakopru mezrasında meydana geldi. İddiaya gore veteriner hekim Muhammet Alperen Topcu, hayvanların muayenesi icin evine cağıran akrabaları E.T. ile uzman cavuş olan kardeşi K.T.'nin saldırısına uğradı. Cenesi ve vucudunun ceşitli yerlerinde kırıklar oluşan Topcu, Yıldızeli Devlet Hastanesi'ndeki mudahalenin ardından Sivas'ta ozel hastaneye sevk edildi. Konuşamayan Topcu'nun yakınları şuphelilerden şikayetci oldu. Şikayet uzerine jandarma tarafından gozaltına alınan ve suclamaları kabul etmeyen şupheliler E.T. ile K.T. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Olayın, veteriner hekimin babası Ekrem Topcu (62) ile E.T. arasında ekili araziden hayvan gecirme tartışması sonrası yaşanan husumetten kaynaklandığı belirtildi.
'AMBULANS CAĞIRMAMIŞ, OLMESİNİ BEKLEMİŞLER'
Veteriner Hekim Muhammet Alperen Topcu'nun babası Ekrem Topcu, oğlunun uğradığı saldırıyı DHA'ya gozyaşlarıyla anlattı. Şuphelilerin cezalandırılmasını isteyen Topcu, "Bizim hayvanlarımız onların tarlasının kıyısından gecerek yulaf tarlasını ciğnemiş. Cobanın dikkatsizliği sonucu bu olmuş. Daha sonra bana gelip yulafı ciğnetmememiz konusunda bizi uyardılar. Ben de 'Bir şey yoktur, bir iki hayvan gecmiş ve zararınız neyse veririz' dedim. Daha sonra oğlumu evlerine cağırarak ineklerinin hasta olduğunu soyluyorlar. Benim oğlum da oraya gidiyor ve gittiği gibi iki kardeş oğluma saldırıyorlar. Cenesini kırıyorlar. Biz canımızı kimlere emanet ediyoruz. Benim oğlum orada bayılıp duşuyor ve saatlerce orada baygın yatıyor. Oğlumun cenesi, dişleri, burnu kırılmış. Ambulans dahi cağırmamışlar ve olmesini beklemişler. Cezalandırılmalarını istiyorum" diye konuştu.
'İFTİRA ATIYORLAR'
Şuphelilerden E.T. ise Ekrem Topcu ile araziden hayvan gecirilmesi nedeniyle tartıştıktan sonra veteriner oğlunun evlerini basmaya geldiğini iddia ederek, "Tartıştığımızda babası bize kurekle saldırdı. Sonra oğlu geldi evimizi bastı. Tartışma sırasında itince kendisi duşup cenesini taşa carptı. Bize iftira atıyorlar" dedi.
Jandarmanın soruşturması suruyor.