Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Muduru Sedide Akbulut:- "Deprem bolgesindeki 386 cocuk İstanbul'da, 400'u de Ankara'daki yaz Kur'an kurslarında misafir edildi" Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Muduru Sedide Akbulut, bu yıl yaz Kur'an kurslarında 2 milyon 400 bin oğrencinin eğitim aldığını soyledi.
Akbulut, AA muhabirine, yaz Kur'an kurslarının orgun eğitim doneminde Kur'an-ı Kerim eğitimi alamayan oğrencilere yonelik olduğunu belirtti.
Eğitimlerde dini ve milli değerlerin yanında Kur'an-ı Kerim bilgisi, dua ve surelerin oğretildiğini bildiren Akbulut, normalde 8 haftalık olan yaz Kur'an kursları mufredatının bu yıl gunluk 4 saat olarak 6 hafta uygulandığını ifade etti.
- Hem gunduz hem yazılı eğitim programı uygulanıyor
Kur'an kurslarında bilgi aktarımıyla yetinmediklerini, değer aktarımını da gercekleştirdiklerini vurgulayan Akbulut, "Din gorevlisi arkadaşlarımız, oğrenmenin de otesinde geziler, yarışmalar, piknikler gibi pek cok projeyi de ekledi, fedakarca hizmet ettiler." diye konuştu.
Yaz Kur'an kurslarında hem gunduz hem de yatılı eğitim programı uyguladıklarını bildiren Akbulut, "Bu yıl 2 milyon 400 bin yavrumuz camilerimizde Kur'an kurslarımızla buluştu. Yatılı kurslarımıza da bu yıl yaklaşık 17 bin oğrencimiz katıldı." dedi.
- Depremzede cocuklar ilgiden memnun
Deprem bolgesindeki cocuklar icin İstanbul ve Ankara'da bir aylık program yaptıklarını soyleyen Akbulut, "Deprem bolgesindeki 386 cocuk İstanbul'da, 400'u de Ankara'daki yaz Kur'an kurslarında misafir edildi." ifadesini kullandı.
Depremzede cocuklara yonelik bircok etkinlik gercekleştirdiklerini belirten Akbulut, oğrencilerin gorduğu ilgiden memnun olduklarını anlattı.
Akbulut, İstanbul ve Ankara'da tarihi mekanları da ziyaret eden depremzede cocuklara sponsor olan Turk Hava Yolları ve Turkiye Diyanet Vakfı'na teşekkur etti.