Cumhuriyet'in ikinci asrını milletin asrı yapmak icin seferber olduklarını soyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ceşitli zorluklarla karşılaşsak da buyuk ve guclu Turkiye hedefi doğrultusunda emin adımlarla yuruyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de duzenlenen Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a Yuruyuşunun 752'nci Yıl Donumu anma programına bir video mesaj gonderdi.
Erdoğan, mesajında şu sozlere yer verdi:
Değerli Hacıbektaş dostları, sevgili canlar sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Ebediyete irtihalinin 752'nci yıl donumunde gonul sultanımız, pirimiz, irfan pınarımız, hunkar Hacı Bektaş Veli'yi rahmetle yad ediyorum. Bu vesileyle yuzlerce yıldır Anadolu topraklarını aşkla, ilimle, sevgiyle, hikmetle, ilmek ilmek dokuyan Hak aşıklarına Allah'tan rahmet diliyorum.
O Hak aşıkları ki geride bıraktıkları eserleri ve cağları aşan tavsiyeleriyle yolumuzu aydınlatmayı surduruyorlar. Yaşadığımız her hadisede, peygamberlerin varisleri olan ilim ve irfan erbabının hayatımızdaki yerini daha iyi idrak ediyoruz.
"Gelin canlar bir olalım"
Hacı Bektaş Veli'nin "gelin canlar bir olalım" cağrısındaki hikmeti 6 Şubat depremlerinde bir kez daha gorduk. 50 bin insanımızın hayatını kaybettiği, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrasında 85 milyon olarak afetzedelerimizin imdadına koştuk. Devlet millet el ele, gonul gonule vererek yaralarımızı sarmanın, depremin izlerini silmenin cabası icinde olduk. Depremden sadece 3 ay sonra, tarihimizin en kritik secimlerinden birini kardeşliğimize yakışır bir şekilde demokrasi şoleni icinde gercekleştirdik. Bu kritik surecte basiret ve ferasetle hareket ederek koken ve mezhep temelli fitne girişimlerine prim vermedik. Sandıklar kapandıktan sonra ise secim atmosferini geride bırakarak hep birlikte Turkiye Yuzyılı'nın inşasına başladık.
"Guclu Turkiye hedefi doğrultusunda emin adımlarla yuruyoruz"
Cumhuriyet'imizin ikinci asrını, milletimizin asrı yapmak icin seferber olmuş durumdayız. Ceşitli zorluklarla karşılaşsak da buyuk ve guclu Turkiye hedefi doğrultusunda Allah'a hamdolsun emin adımlarla yuruyoruz. Yarınlarımız adına verdiğimiz bu mucadeledeki azığımız Hacı Bektaşı Veli Hazretleri'nin insanı, merhameti, şefkati, kardeşliği yucelten mesajlarıdır. 72 millete bir nazarla bakmamızı tavsiye eden bu mesajlara sıkı sıkıya sarılarak milletimize ve tum insanlığa hizmet etmeyi surdureceğiz.
Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Bu duygularla bir kez daha Hakk'a yuruyuşunun 752'nci seneyi devriyesinde Hacı Bektaşı Veli Hazretleri'ni tazimle yad ediyorum. Hacı Bektaş Veli'nin manevi mirasına sahip cıkan başta Kultur ve Turizm Bakanlığı'mız olmak uzere tum kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla.