Merhabalar arkadaşlar.
Bu aylarda neredeyse LG Optimus 3D icin farklı farklı romlar goruyoruz.
Bunlardan birisi eskiden tanıdığımız tecrubeli geliştiricilerin tasarlamış olduğu ''Cyaogenmod 10''dur.
Peki ''Cyaogenmod 10''u nasıl telefonumuz kurabiliriz?
Arkadaşlar bildiğiniz gibi ''Cyaogenmod 10'' Gingerbread (2.3.5) tabanlı romlarda calıştığı icin ilk once Gingerbread (2.3.5) kurmalısınız.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ek Bilgi:
Arkadaşlar daha onceden İce Cream Sandwich kurup sonra GingerBread'e donmuş olsalar da ''Start_Fastboot'' uygulamasını tekrar yapmak zorundasınız.Zira ''Cyaogenmod 10'' sizde calışmayacaktır.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ama Gingerbread surumlerine dikkat etmelisiniz.
Surumler bu şekilde olmalıdır: (V21E, V21F, V21D) olmalıdır.
Avrupa'da V21D daha cok tercih ediliyor ama gelin gorun ki Turkiye'de en cok ''Hayalet Cağrı'' gorulen surum V21D'dir.
Sizlere tavsiyem V21E veya V21F kurunuz.
Ben şuan V21E uzerine kurdum.Sorun yaşamadım.
Kurulumundan once gerekenler:
1) İlk once telefonunuzun rootlu olması gerekiyor.
2) Ayrıca telefonunuzda ClockWorkMod yuklu olması gerekiyor.
Rom ve Gapps dosyaları:
1) CyanogenMod Downloads bu adresten en son ''Cyaogenmod 10'' surumunu indiriyoruz.
2) Goo.im Downloads - Downloading gapps-jb-20121011-signed.zip adresindeki ''Gaaps(Google Uygulamaları)''nı indiriyoruz.
3) 1 ve 2. aşamadaki dosyaları SD Card'a aktarıyoruz.
4) Onemli not: Rom ve Gapps'ı (zip) şeklinde SD Card'a atıyoruz.
Şimdi gelelim,kurulumuna.
Bu İşlemlerden hic bir şekilde sorumluluk kabul etmiyorum.Ayrıca ''www.technopat.net''te bu işlemlerden hic bir şekilde sorumluluk kabul etmiyor.
1) Telefonunuzu ClockWorkMod'da acınız.
2) Actıktan sonra Full Wipe(Wipe factory reset,Wipe cache partition,Advanced menusu altındaki Dalvik cache ve Battery stats) yapınız.
3) Ondan sonra ''Cyaogenmod 10''u yukluyoruz.
4) Ardından tekrar ''Gaaps(Google Uygulamarı''nı yukluyoruz.
5) Bu işlemlerden sonra telefonumuza Reboot atıyoruz.
.
.
.
.
6) Karşınızda ''Cyaogenmod10'' !
7) Gule gule kullanın.