YOK, aldığı son kararla İran'ın Şiileştirme, ajan devşirme ve askeri altyapı merkezi olarak kullandığı Kum merkezli El-Mustafa Universitesini denklik kapsamından cıkardı. YILMAZ BİLGEN- Yuksek Oğretim Kurumu (YOK), İran dışında kurulan tum istihbarat ve askeri yapıların cekirdeğini teşkil eden El-Mustafa Universitesini denklik kapsamından cıkardı.
İran'ın farklı universitelerinde uzun yıllar akademik gorevlerde bulunan Tahran Azad Universitesi Eski Oğretim Uyesi Dr. Hamid Sefidgar, Cematul Mustafa'nın (Mustafa Universitesi) oncelikli hedefinin Sunni gencler olduğunu belirterek "Cunku universitenin temel amacı Şii perdesi altında Farisiliği, Fars dilini yaymak. Bu proje aslında İran'ın tarihteki en buyuk yayılma hamlesidir.
Gecen yılki resmi butceleri 1 trilyon 12 milyar İran Tumeni idi. Rektor ve Mutevelli Heyetini doğrudan Hamaney atar. Tum kararlar devlet sırrı olarak alınır ve oyle kalır. Dunya geneli 100 binden fazla oğrencisi olan Mustafa Universitesi tum İran misyoner-propaganda araclarının merkez kurumudur. 13 farklı dilde eğitim veriyorlar.
YILMAZ BİLGEN-