Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medyadan yaptığı acıklamada; İkinci il ici, ikinci iller arası ve ikinci mazeret yer değiştirmesi icin soz verdi. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden yapılan kurumsal acıklamada; ikinci mazeret yer değiştirmelerine yer verilmedi. Peki bu sorun nasıl cozulur? BAKAN İLE BAKANLIK ACIKLAMASINDA CELİŞKİ VAR
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 11 Ağustos 2023 tarihi 08:23 saat itibariyle, sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada; "İkinci il ici/iller arası, mazeret hepsini tek bir takvimle butun boş normları acarak yapacağız arkadaşlar. Hayırlı olsun." demişti.
İşte o acıklama;
Bu acıklamanın ardından aynı gun saat 21:27'de Milli Eğitim Bakanlığın internet sitesinden aşağıdaki acıklama yapıldı.
İşte o acıklama;
BAKAN İKİNCİ İL İCİ, İKİNCİ İLLER ARASI VE İKİNCİ MAZERET YER DEĞİŞTİRMESİ SOZU VERDİ
İki acıklamayı dikkatlice incelediğimizde Bakan acıklamasında; hem il ici hem il dışı hem de mazeret yer değiştirmelerini tek bir takvimle butun boş normları acarak yapılacağı sozu vermiştir.
BAKANLIK ACIKLAMASINDA İKİNCİ MAZERET YER DEĞİŞTİRMELERİNE YER VERİLMEDİ
Bakanlığın acıklamasında ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ikinci mazeret yer değiştirmelerine hic değinilmeden oğretmenlere, sadece ikinci il ici ve ikinci il dışı yer değiştirme hakkı tanıyacakları mujdesini verdiği acıklandı.
PEKİ, BU SORUN NASIL COZULECEK?
Bakanlığın acıklamasını tekrar incelediğimizde mazerete bağlı yer değiştirme surecinin 23 Ağustos'ta tamamlanmasından sonra aynı takvim icinde ikinci bir il ici ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabileceği acıklanmıştır.
Birinci mazeret yer değiştirmelerinde; tum başvuruların yerinde getirilmesi halinde, ikinci mazeret yer değiştirmelerine gerek kalmayacağı anlaşılmaktadır.
Dolayısıyla şu an devam eden birinci mazeret yer değiştirmelerinde tum başvuran oğretmenlerin puan ustunluğune gore tercihlerine atamaları yapılacak, tercihlerine atanamayanlara ise il emri verilerek Bakan ile Bakanlık arasındaki celişkili acıklama sorununun ortadan kaldırılarak ikinci mazeret durumu yer değiştirmelerine gerek kalmayacağı kanaatindeyiz. Ama esas sorun il icinde mazeret durumu olanlar olup bu durumdaki oğretmenlerimize de ilce emri verilmesi gerekmektedir.
Ahmet KANDEMİR