İzmir'in Gaziemir ilcesindeki ozel bir tıp merkezinde goz hastalıkları uzmanı olarak gorev yapan Dr. Cuneyt İzzettinoğlu, "gemi adamı belgesi" icin sağlık raporu vermediği iddiasıyla hasta ve yakını tarafından saldırıya uğradı. A.C, annesi ve kardeşiyle "gemi adamı belgesi" alabilmek icin sağlık raporu almak uzere tıp merkezinde gorevli İzzettinoğlu'na gitti.
İzzettinoğlu yaptığı muayenenin ardından A.C'nin goz sağlığının gemi adamı belgesi icin yeterli duzeyde olmadığını soyledi.
İddiaya gore taraflar arasında bu nedenle cıkan tartışma sırasında A.C ve kardeşi, İzettinoğlu'na saldırdı. Bu anlar tıp merkezinde gorevli bir sekreter tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Sağlık raporu alarak şikayetci olan Cuneyt İzzettinoğlu'nun tedavisi suruyor.
Gazetecilere acıklamalarda bulunan İzzettinoğlu, cok utanc verici ve talihsiz bir olay yaşadığını ifade ederek, yaşananlara tepki gosterdi.
Sağlıkcılar olarak bu muameleyi hak etmediklerini soyleyen İzzettinoğlu, o anları şoyle anlattı:
"Gemi adamı belgesi icin gelmişlerdi. Muayene neticesinde gormesinin yetersiz olduğunu soyledim. Durumu anlattım ama hareketleri agresifleşti. 'Başka doktora gideriz dediğiniz gibi cıkmazsa sizle goruşuruz' diye tehdit ettiler. Kısa bir sure sonra A.C'nin abisi gelip hakaret etmeye başladı. Ben de belki cayıp gider diye sekreterime videoyu acmasını soyledim. Ancak oyle olmadı. Direkt saldırıya gecti. Ben de nefsi mudafaa yaptım. Bir ameliyatım vardı yapamadım. Cok kınıyorum ve utanıyorum. Şikayetci oldum ve sonuna kadar gideceğim. 30 yıldır bu meslekteyim. Sozlu saldırılara maruz kaldık ama ilk kez boyle bir şey başıma geldi."