Zonguldak'ta annesi Şeyda Cataklı (56) ve anneannesi Medine Kucukkaya'yı (77) bıcakla oldurdukten sonra cesetlerini parcalara ayıran Rabia Cataklı (31) ifadesinde "Kendim olecekmişim gibi hissettim. Mehdi olduğumu hissettim. Onların şeytan olduğu ve oldurmem gerektiği soylendi. Ben de oldurdum. Annemi ve anneannemi cok severdim" dedi. Zonguldak'ta gercekleşen olay, dun Devrek ilcesi Caydeğirmeni beldesindeki evde meydana geldi. Rabia Cataklı, uyudukları sırada annesi Şeyda Cataklı ve anneannesi Medine Kucukkaya'ya bıcakla saldırdı.
Cataklı annesini ve anneannesini bıcakla oldurdukten sonra cesetleri parcalamaya başladı, kestiği parcalardan bazılarını camdan dışarı attı. Evden yukselen ezan ve tekbir seslerini duyarak tedirgin olan komşular durumu jandarmaya bildirdi. Eve gelen ekipler, kapıyı kırarak iceri girebildi. Ekipler, kan golune donen evin icinde Rabia Cataklı'yı cıplak vaziyette elinde bıcakla yakaladı.
CESET PARCALARINI VE MUTFAK MALZEMELERİNİ DIŞARI ATMIŞ
Rabia Cataklı gozaltına alınırken, Şeyda Cataklı ve Medine Kucukkaya otopsi yapılmak uzere Ataturk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Evin camının kırık olduğu, ceset parcalarının yanı sıra mutfak malzemelerinin de dışarı atıldığı goruldu. Haberi alan yakınları evin onunde birbirlerini sarılarak teselli etmeye calıştı.
Yapılan otopsilerde Şeyda Cataklı'nın cesedinden 110, Medine Kucukkaya'nın cesedinden ise 6 parca kesildiği belirlendi. Vucut butunluğu bozulduğu icin Cataklı ve Kucukkaya otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi. Rabia Cataklı cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
ANNESİ HASTALIĞINI GİZLEMEYE CALIŞMIŞ
5 yıl once Almanya'ya gelin giden Rabia Cataklının evli kaldığı surede, kocası ve ailesi tarafından tedavi ettirilmeye calışıldığı hastalandığı zamanlarda saldırgan tavırlar sergilediği oğrenildi. 1 yıl kadar suren evliliğinden sonra memleketine donen Cataklı'nın komşuları annesi Şeyda Cataklı'nın kızının hastalığını gizlemeye calıştığını ve hastaneye yatırılmasına karşı cıktığını one surdu. Komşuları, normal zamanlarda Cataklı'nın sessiz, icine kapanık ve kendi halinde olduğunu belirtti.
"NEDEN YAPTIM BİLMİYORUM"
Hastane ve jandarma gorevlilerine zorluk cıkarttığı, kendi serce parmağını ısırarak kopartıp yuttuğu belirtilen Cataklı, verdiği ifadede, "Kendim olecekmişim gibi hissettim. Neden boyle bir şey yaptım bilmiyorum. Mehdi olduğumu hissettim. Onların şeytan olduğu ve oldurmem gerektiği soylendi. Ben de oldurdum. Annemi ve anneannemi cok severdim. Neden yaptım hatırlamıyorum" dediği ortaya cıktı.

ANNESİNİ ARAYIP EVE CAĞIRMIŞ
Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Muhtarı Yılmaz Gudul, olay gunu beldede halk pazarı olduğunu ve Şeyda Cataklı'nın da pazarcılık yaptığını belirterek "Annesi halk pazarındayken katliam yapan kız evdeymiş. Annesini arıyor, Acil eve gel diyor. Defalarca arayıp cağırıyor. Annesinin yanında birkac arkadaşı varmış. Ben eve gidiyorum, daha sonra donuş yapacağım pazara diyor. Eve gidiyor bir daha ses soluk alınmıyor kadından ve gece saat 04.00, 04.30 civarlarında kotu haber geliyor" ifadelerini kullandı.
EN SON MARKETTE CALIŞIYORDU
Rabia Cataklı'nın psikolojik sorunları olduğunu soyleyen Muhtar Gudul, "Annesi bazen zaman zaman gelirdi anlatırdı dert yanardı. Biraz da gizli tutmaya calışıyordu acıkcası. Tedavi gormuyordu. İlac kullandığını soyluyordu annesi ama hastanede tedavi gormuyordu. Annesi dışarıya karşı tereddutluydu, Kimse bilmesin, duymasın derdi devamlı. Annesi cok iyi bir insandı devamlı gelirdi belediyeye bizlere ziyarete. Kızı en son marketlerde calışıyordu. Zincir marketlerden birini 1-2 ay once bırakmıştı. Evde annesiyle birlikte kalıyordu. Bildiğimiz kadarıyla saldırgan tutumu yoktu" diye konuştu.
31 yaşındaki kadın cinnet gecirip anne ve anneannesini baltayla parcaladı