Kırşehir ve Adana'nın merkez Sarıcam ilcesinde cıkan orman yangını, havadan ve karadan mudahaleyle kontrol altına alındı. Bingol'de başlayan orman yangını ise devam ediyor. Maltepe Mahallesi kırsalındaki ormanlık alanda henuz belirlenemeyen nedenle yangın cıktı.
İhbar uzerine Orman Bolge Mudurluğune bağlı 2 ucak, 3 helikopter ve 15 arazoz bolgeye yonlendirildi.
Ekiplerin havadan ve karadan mudahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.
Bolgedeki soğutma calışmaları suruyor.
Bingol
Bingol'un Genc ilcesinde ormanlık alanda cıkan yangına, havadan ve karadan mudahale ediliyor.
İlcenin Servi koyu kırsalındaki ormanlık alanda henuz belirlenemeyen nedenle yangın cıktı.
Koylulerin ihbarı uzerine bolgeye Bingol Orman İşletme Mudurluğu ve Genc Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.
Karadan ve havadan yurutulen sondurme calışmalarına bazı sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar da destek veriyor.
Ruzgarın etkisiyle buyuyen yangını kontrol altına alma calışmaları suruyor.
Kırşehir
Kırşehir'in Kaman ilcesinde cıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Hirfanlı koyu icindeki ormanlık alanda henuz belirlenemeyen nedenle yangın cıktı.
İhbar uzerine Kırşehir ve civar illerden ekipler, bolgeye yonlendirildi. Sondurme calışmalarına helikopterler de destek verdi.
Havadan ve karadan mudahaleyle kontrol altına alınan yangında, soğutma calışmaları suruyor.
Olay yerine gelen Kırşehir Valisi Hudayar Mete Buhara, gazetecilere yaptığı acıklamada, akşam saatlerinde alınan ihbarla harekete gectiklerini soyledi.
Yangının kontrol altına alındığını dile getiren Buhara, şunları kaydetti:
"Burada Jandarma Sahil Guvenlik Akademisi eğitim kampımız mevcut. Aynı zamanda Genclik ve Spor Bakanlığımıza ait bir genclik kampımız da var. Yine elektrik uretim tesisleri de var. Bir de Hirfanlı koyumuz var. Dolayısıyla yoğun yaşamın olduğu ağaclık bir alanda ciddi bir yangınla baş başa kaldık. Gerek ekiplerimizin zamanında mudahalesi, jandarmamızın, orman teşkilatımızın yine belediyelerimizin takviyesiyle cok kısa zamanda yangın kontrol altına alındı. Şu an itibarıyla soğutma calışmaları da devam ediyor. Her ihtimale karşı sabaha kadar tedbirli olmaya devam edeceğiz. Bolgemize ve burada yaşayan insanlarımıza gecmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Jandarma Genel Komutanlığımıza ait uc helikopter sondurme calışmalarına katıldı. Onların da cok buyuk katkısı oldu."
Arazozler ve itfaiye araclarının sabaha kadar tedbiren bolgede bulunacağını ve soğutma calışmalarını surdurmeye devam edeceklerini aktaran Buhara, "Hem Kaman'a hem bolgemize gecmiş olsun dileklerimizi iletiyorum." dedi.
Geniş bir alanda yangının etkili olduğuna dikkati ceken Buhara, cevre illerden yangını sondurmek icin destek geldiğini de sozlerine ekledi