Merhaba sevgili Technopat sosyal uyeleri,
POCO F4 GT marka telefon aldım yaklaşık 10 ay kadar once, 1. ve 2. SIM tamamen kullanıldı ve suresi bitti bu telefonun. Aldığım yere gittim ve durumu belirttim zaten kacak telefon (yurt dışı) olduğunu biliyordum ve orijinal IMEI atıp atmayacaklarını sorduğumda evet kardeşim orijinal IMEI atıyoruz dedi.
Neyse verdim telefonu 2-3 saatlik bir işlem sonucunda 2 tane ASUS marka IMEI atıldığını gordum e-Devlet uzerinden IMEI sorgu yapabiliyoruz. Bana guncelleme yapmamam gerektiğini yaparsam IMEI'lerin silineceğini ve tekrar geri goturmem gerekiyormuş silinmesi halinde. POCO F4 GT yani POCO'nun en iyi en son model telefonlarından birisi, Android 12 ve MIUI 13 var telefonda, aktif ve rahat bir şekilde kullanabiliyorum ama guncelleme yapamadığım icin cok rahatsız hissediyorum kendimi.
Android 14 cıkacak yakında ve MIUI 15 cıkacak aynı şekilde 5-6 ay kadar globale duşer bu guncellemeler.
Telefon hakkında bolumunde guncellemeler mevcut ben bu guncellemeleri manuel yani telefondan otomatik yapsam bir zararı olur mu IMEI'ler silinir mi, klon IMEI mi deniyor tam olarak ona da hakim değilim ama kacak IMEI işte bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi?