"Turkiye Aile Destek Programı kapsamındaki odemeleri bugun hesaplara yatırıyoruz. Program kapsamında ihtiyac sahibi hanelerimize bu ay 4,3 milyar lira destek vereceğiz" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Ozdemir Goktaş, Turkiye Aile Destek Programı kapsamındaki odemeleri hesaplara yatırdıklarını bildirdi.
Goktaş, yaptığı yazılı acıklamada, Turkiye Aile Destek Programının 2022'de hayata gecirildiğini ve gecen ay yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle bir yıl daha uzatıldığını hatırlattı.
Destek kapsamında hanelere bu yıl 30,6 milyar lira odeme yaptıklarını belirten Goktaş, programın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek tutarının ise 43,7 milyar lirayı aştığını kaydetti.
Goktaş, sosyal refah paylaşımını onde tutan bakış acısıyla, arz odaklı guclu sosyal yardım sistemi yuruttuklerini belirterek, buyuyen ve gelişen Turkiye'nin refahını vatandaşlarla paylaşmaya devam ettiklerini aktardı.
Turkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelerin gelirlerine gore 850 ila 1250 lira arasında destek sağladıklarını bildiren Goktaş, "İhtiyac sahibi hanelerimize yonelik hayata gecirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı surduruyoruz. Bu kapsamda Turkiye Aile Destek Programı kapsamında odemeleri bugun hesaplara yatırıyoruz. Turkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyac sahibi hanelerimize bu ay 4,3 milyar lira destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.
Ekim 2022'de Cocuk Desteği ve Elektrik Tuketim Desteğinin, Turkiye Aile Destek Programına eklendiğini hatırlatan Goktaş, şunları kaydetti:
"Desteğimizden yararlanan hanelerimize cocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri icin aylık odeme yapıyoruz. Cocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350-650 lira tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tuketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 112-225 lira arasında odeme yapıyoruz."