İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'u bir kez daha savunmak icin yola cıkıyorum. 16 milyona eşit hizmet goturmek icin yola cıkıyorum. 2019'da olduğu gibi CHP'li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gonul veren İstanbullularla tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum" dedi. İmamoğlu "Adayım dedim, yola cıkıyorum" ifadelerini kullandı. İmamoğlu CHP'de değişim, donuşum cağrısını da yeniledi Sıcak hava başkentlileri bunalttıNesli tehdit altındaki alageyik ve yavruları, su icerken goruntulendiİBB Başkanı Ekrem İmamoğlu acıklama yapıyorAdana'da hissedilen sıcaklık 50 dereceyi aştı: Guneşte tost piştiİnşaat şirketi sahibi Zehra'nın katiline ağırlaştırılmış muebbet talebiBirecik ve Halfeti'nin Şanlıurfa'ya bağlanması talebi Gaziantep'i karıştırdı
"14 Mayıs secimlerinin uzerinden 3 ay gecti ama milletimiz ekonomik krizden en derinden hissetti ve kriz derinleşmeye devam ediyor. Fatura yine vatandaşa cıktı. Bu gidişle 3 haneli enflasyon yaşanacak endişesi hepimizi kaplamış durumda. İnsanlarımızın mutfağının zaten 3 haneli enflasyonu yaşadığı bir gercek. Secim sonrasında sadece temmuz ayında 30 yılın en yuksek enflasyonunu yaşattılar. İktidar enflasyonla mucadele edemiyor.
3 ayda iktidar motorine yuzde 105 zam yaptı. Dana eti yuzde 107 arttı. Savaş halindeki Ukrayna'da yıllık enflasyonu yuzde 11, Rusya'da ise yuzde 4'un biraz uzerinde. Turkiye'nin sadece temmuz enflasyonu yuzde 9,5. Hukumet, vatandaşı sık sık tasarrufa davet ederken, iki kamu bankasının 3 yılda reklam harcaması 2 milyar lira. Kamu bankalarının İBB'ye 4,5 yıldır tek bir kuruş krediyi vermediğinin de altını cizelim.
2023'te hedeflenen vergiler 4 trilyon 270 milyar liraya yukseltildi. İktidarın ekonomik tercihlerinin sonunda toplumun en zengin yuzde 20'lik kısmının toplam gelirden aldığı payın arttığını goruyoruz. Zengin ile yoksul arasındaki fark tam 8 katına cıkmış durumda.
"İBB DİRENCİN MERKEZİ OLMUŞTUR"
Siyasi hayatımın en onemli amacı vatandaşımızın bu caresizlikten kurtulması sağlamaktır. Bu mucadeleyi son 4,5 yılda İBB Başkanı olarak verdim. Bu aynı zamanda bir demokrasi mucadelesiydi. 4 yılda İBB, iktidarın baskılarına karşı en ust direncin simgesi olmuştur. Biz yılmadan ve asla vazgecmeden calışmaya devam ettik. İstanbul icin urettik, İstanbulluya hizmet ettik.
İBB'nin sosyal belediyeciliği ulkemizi sarmalayan yoksulluğa ve umutsuzluğa karşı verilen cabanın en onemli merkezi haline gelmiştir. Ulkemizin kulturel colleşmesine karşı sanatın yeniden yeşerdiği bir vaha halini aldı.
"31 MART'TA BERABER YOL YURUYELİM"
Mayıs secimlerinden sonra iktidarın, muhalefeti tasfiye cabalarına en guclu karşı koyuş, duruş başta İBB olmak uzere ulkemizin metropollerinde gercekleşecek. 31 Mart 2024 mahalli secimlerinde tum vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek icin beraber yol yurumeye davet ediyorum.
İBB Başkanı olarak, diğer belediye başkanlarımızla bu demokrasi mucadelemizi tarihi sorumluluk olarak goruyorum. İstanbul'u kazanan Turkiye'yi kazanır, ben bu sozu cok onemsiyorum. Yerel secimlerde İstanbul'u kazanmak buyuk bir siyasi başarıdır. İBB'yi kazanan bir belediye başkanı dunyanın en guzel şehirlerinden birine hizmet imkanına kavuşur. Bu onemli başarıyı farklı bir anlayışla değerlendiriyorum. İstanbul, Turkiye'nin gelecek tahayyulunun gerceğe donuştuğu şehir olmalıdır.
İstanbul'un kadınlarına, genclerine, cocuklarına, yaşlılarına yonelik icraatlerimizle başardık. Korunan tarihi, kulturel hayatıyla zengin bir Turkiye hayalinin hayata gectiği bir geleceği oluşturmaya başladık.
İstanbul'un sorunlarını cozmek Turkiye'nin sorunlarını cozmek demektir. İstanbul uzun sure ihmal edilmiş bir şehirdir. Şehrimizde tahammulu imkansız hale gelen nufus yoğunlaşması vardır. Sığınmacı ve multeci akımı trafik ve guvenlikten konut krizine kadar kentimizi boğmaktadır. Cumhur İttifakı'nın ekonomi anlayışı Mayıs 2023 secimlerinden sonra iyice futursuzlaştı.
"KENDİMİ İSTANBULLA MUHURLU KABUL EDİYORUM"
Mart 2024'te yapılacak yerel secimler bu futursuzluğa dur deme secimi olacaktır. İstanbul'u kazanmak, Turkiye'yi kazanmaktır. Bizim yonetimimizdeki İstanbul, Turkiye geleceğinin teminatı olmuştur. İstanbul ve Turkiye'nin kaderleri muhurludur. Ben de kendimi İstanbul'la muhurlu kabul ediyorum.
Bu mukaddes şehre en ust duzeyde hizmet etmeyi, Turkiye'ye hizmet etmek olarak goruyorum. Aziz şehrimizdeki ihmal edilmiş ve cozulmemiş zorlukları ve sorunları alt edip kalıcı bir şekilde cozerek Turkiye'nin sorunlarının nasıl cozulebileceğini milletimize gosterdik.
25 yıllık bir donemden sonra yeni yonetimle milletimize başka ve cok daha mutlu Turkiye ihtimalinin var olduğunu kanıtlıyoruz. Şehrin gercek sahibi olan halkın, kendi şehrine sahip cıkmasını tehdit kabul eden bu zihniyete karşı gercek bir alternatif olduğumuzu gosteriyoruz. Biz umut oluyoruz, heyecan veriyoruz. Halkımıza bu karanlık donemde başka bir geleceği yaşatıyoruz.
Ben, hayatım boyunca bir koltuğa değil, surekli bir misyona aday oldum. Bugun bu misyon, Turkiye'nin yeni bir yonetim anlayışına kavuşturulması misyonudur. Vatandaşın hayat kalitesini artırmak icin yerelden neşet eden adil bir kalkınma, insanlarımızın hayat guvenliğinin sağlanması icin etkin onlemler, gelecek nesiller icin refah toplumu ve yaratıcı teknoloji hamlesi siyasal yapımızın ana kolonlarıdır.
Cesur demokrasi, cesur toplum cesur liderle mumkun olabilir. Hayatımın hicbir doneminde siyaseti siyasi partilerden ibaret gormedim. Benim yol arkadaşım gencler ve kadınlardır.
"BİR ARAYA GELMELİYİZ"
Tum yurttaşlarıma buradan seslenmek istiyorum. İBB'yi hep birlikte korumalıyız. İBB'nin bu iktidarın eline gecmesinin maliyetinin idrakına varmalıyız. İBB'nin gayrihukuki yollarla elde etmek icin bircok yol denendi. Bunu şimdiye kadar başaramadılar. Şimdi İstanbul'u hep birlikte tekrar kazanmak icin bir araya gelmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp bu surece odaklanmalıyız. Parti ayrımı yapmadan beraberce hareket etmeliyiz.
2019 secimleri gibi partiler otesi İstanbul ittifakını kurmak icin elimden geleni yapacağım. Bu vesileyle, CHP'li yol arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Halkımızdan bu secim mağlubiyetinden dolayı ozur diledim. Bu yenilginin sorumlularından birisi de gercekle yuzleşememektir. 28 Mayıs gecesinden başlayarak ortaya konan tavır secmenlerimizi anlamaktan uzaktır. Ne var ki benim dunyamda asla umutsuzluğa yer yoktur. Umudun onundeki engelleri kaldırmalıyız. Ben bu mağlubiyetin partimizde bir tazelenme surecinin başlangıcına neden olduğunu goruyorum. Parti mimarimizi donuşturduğumuz takdirde halkımız bizim geleceğin Turkiye'sini kurmamızı talep edecekler.
"MENZİL DEĞİŞİM"
Bu uğurda partimin değişimi, donuşumu siyaset hayatımın cok onemli misyonudur. Ulaşmak istediğim menzil de bu değişimdir.
Artık CHP secim kaybedemez, kaybetmemeli. CHP, ikinci parti olmakla ovunemez. Asla durumu idare edemez. CHP, onderliğindeki toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel secimleri kazanması da zorunluluktur. CHP'liler bu bilincle hareket etme mecburiyetindedir.
CHP'si tarihini cok iyi bilen kadrolar yeniden tarih yazmak icin onlerinin acılmasını beklemektedirler. Değişim, donuşum koklu bir kadro harekatıdır. Bu kadro hareketi genel başkandan parti secimlerine kadar pek cok hususu kapsamaktadır.
Yenilenme, değişim, donuşum tabii ki kolay değildir. Bunu hep birlikte gercekleştirmek zorundayız. Bunu başaramadığımız takdirde hayalkırıklığının kalıcı hale gelmesi en onemli risktir.
Ben partimin bir evladı olarak bu donuşume en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceğim.
İstanbul dunyanın en onemli merkezlerinden birisidir. İstanbul'a hizmet dunyaya hizmettir. İstanbul'a ihanet edilemez. Ben Buyukşehir Belediye Başkanı olarak, ilk yola cıktığımda tum halkıma en başarılı belediye başkanı olacağıma soz verdim. Bu sozumu tutmaya devam edeceğim.
TEKRAR ADAY
İstanbul'u bir kez daha savunmak icin yola cıkıyorum. 16 milyona eşit hizmet goturmek icin yola cıkıyorum. 2019'da olduğu gibi CHP'li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gonul veren İstanbullularla tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum.
SORU-CEVAP
CHP Genel Başkanlığı'na adaylık: CHP'nin kurultay tarihi belli değildir. Surec olgunlaşacaktır. Kongreler suruyor. Değişim donuşum surecinde temennilerim var. Kendi talebimle 4 kez genel başkanımıza ilettim. Ben hala Sayın Genel Başkan'ın değişim ve donuşum surecinin liderliğini yaparak partimizin yenilenmesiyle, yeni bir siyasi parti mimarisiyle geleceğe ulaşması icin sureci hazırlaması gerektiğini duşunuyorum.