İmam Halil Konakcı'nın sosyal medyaya yansıyan acıklamaları uzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın soruşturma acması hakkında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saray sosyal medya hesabından tepki gosterdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerel Yonetim Politikalaları Kurulu Uyesi Oktay Saral'ın acıklaması:
Diyanet İşeri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum;Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak soylemediği sozlerden dolayı imanına,vatanına ve bayrağına meftun olan yuzde yuz yerli Muhterem Halil Konakcı Hocaefendi'ye O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip cıkınız.Aksi halde boyle yapmakla Halil Konak'cı hocalarımızı tohmet altında bırakırsınız.Bozacının şahidi şıracıdır,karnından konuşan ve asla bu ulkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız.Halil Konak'cının her daim yanındayız.
Diyanet İşeri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum;Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak soylemediği sozlerden dolayı imanına,vatanına ve bayrağına meftun olan yuzde yuz yerli Muhterem Halil Konakcı Hocaefendiye Onun imanı gibi kavi bir duruş.
Oktay SARAL (@oktay_saral) August 15, 2023