Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gaziantep'te bir tekstil firmasında calışan işciler, maaşlarına yapılan zamma itiraz ederek grev kararı sonrası basına "işcilere karşı fabrika sahibini savundu" diye yayılan goruntuler hakkında acıklamada bulundu. Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin Anadolu Sohbetleri programında gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi.
Gaziantep Organize Sanayi Bolgesi'nde (OSB) bulunan uc fabrikadan yaklaşık 3 bin Şireci işcisinin duşuk zam verilmesine karşı gecen hafta başlattıkları iş bırakma eylemi gundemde cok yer aldı. Burada goruşme icin fabrikaya gelen Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in işcilerle olan goruntuleri "işcilere karşı fabrika sahibini savundu" diye cok konuşuldu. Belediye başkanı Fatma Şahin gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelip yaşanan olay hakkında acıklamalarda bulundu.
Belediye başkanı Fatma Şahin işcilerden grevden vazgecmelerini istedi 3 bin işcinin yuzde 75'i benim konuşmamdan sonra hızla iceri girdiler, başkanım soyluyorsa doğrudur ne gerekiyorsa yapacaktır, işverende sen ne diyorsan onu yapacağım diye aktaran Şahin'in acıklamaları şu şekilde;
Gaziantep ekonomisine baktığımız zaman Gaziantep, organize ve sanayi şehre Cumhurbaşkanımız geldiği zaman biz korona doneminde 300 tane fabrika actık. kimse buna inanmadı. Olağanustu bir buyume gucumuz var bizim hem iş dunyasını hem işcinin hakkını hukukunu korumak gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın 3 gun once soylediği hayat pahalılığında kaynaklı satın alma gucu paritesinde yonetilmesi, ve sabit gelirin elindeki maaşın temel ihtiyacların giderilmesi gerekiyor. İşcinin hakkı talebi budur. İşveren bu konuda cok zor bir donemden gectiğini aktarıyor, kredi bulmada zorlanıyorum diyor. Orneğin Ozbekistan pamuğu geldiğinde zaman iplik ureticisi olarak ben zorlanıyorum diyor, onunda kendine ait sorunları var onunda cozulmesi gerekiyor. Dolasıyla biz hem işcinin hem işverenin hakkını ve hukukunu koruyarak Turkiye yuzyılı, uretimin yuzyılıdır diyoruz. Uretimin ihracatın yatırımın ve istihdamın, yeni istihdam alanları uretmemiz gerekiyor. Boyle konuya baktığımızda 6 gundur devam eden ve hakikaten bir catışma alanına donmuş, bunuda bazı grupların fırsatcılık yaptığı, ikisini birbirine (işci ve işveren) karşı karşıya getirildiği bir durumda vardı. Bana oy vermeyenlerinde belediye başkanıyım insanların canı malı ailesi bana emanet. Olaylar devam ederken aileler aradı, dediler ki başkanım buraya sen girdiğin zaman ancak bunlar bir araya gelecek, cunku her gun biraz daha kotuleşiyor. İşveren aradı başkanım istersen sen gel bunlar ancak seni dinlerler dedi. Gittiğimde de cok gergin bir ortam vardı. Bir taraftan işciler, bir tarafta işveren o ikisinin bir araya gelip anlaşması gerekiyordu. Ben orada 20 yıldan beri calışıyorum ve onlar ne yaptığımı bilirler, guvenirler bu cok onemli bir şey. Ben soylediğim zaman benim ne soylemek istediğimi ağzımdan cıkan sozun arkasında duracağımı bilirler. 3 bin işcinin yuzde 75 benim konuşmamdan sonra hızla iceri girdiler, başkanım soyluyorsa doğrudur ne gerekiyorsa yapacaktır dediler. İşverende sen ne diyorsan onu yapacağım dedi. Biz sana guveniyoruz senin adaletine hakemliğine guveniyoruz dedi. İşte burada ne grev kırıcılığı soz konusu ne de patron yanlısı olması soz konusu. Ama bu bazı basın yayın organlarına yanlış yansıtıldı. Tam tersi bizim ikisiyle birlikte organizeyi sağlıklı bir şekilde Turkiye yuzyılını, uretim yuzyılını ihracat, istihdam devam ettirmek icin ikisinindi hakkını korumak gerekiyor, ve ben belediye başkanı olarak ikisinin de hakkını korumak zorundayım. Onlarda beni tanıdıkları icin sozume guvendiler ve hızlı bir şekilde işlerine gectiler İşverende verdiği butun sozleri tuttu. şu anda iki tarafta mutlu bir şekilde devam ediyor. İşveren kesinlikle kimseyi işten cıkarmayacağım dedi. Bunun daha sonra domino etkisi yapılacak olan organize geneline yayılması cok buyuk bir tehlike idi. Cunku uretimin devam etmesi gerekiyordu hem bu şehirde hem bu ulkede. Bir cok gelebilecek tehlikeyi onlediği dair genel bir kanat var iş dunyasında. " 'Nurdağı ve İslahiye ilcelerinde yaklaşık 500 cocuk yetim ve oksuz kaldı'
Zekeriya ELTİMUR