Doğal gaz dağıtımı hizmetinin aksamaması ve tuketicilerin korunmasına ilişkin Enerji Piyasası Duzenleme Kurumu'nun (EPDK) tedbirler Yonetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Doğal gaz dağıtımı lisanslarına ilişkin tedbirler yonetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara gore, EPDK; doğal gazın kaliteli , surekli ucuz, rekabete dayalı esaslar cercevesinde tuketicilerin kullanımına sunulmasına engel teşkil edebilecek durumlarda onceden tedbir alacak. Dağıtım faaliyetini niteliğini ya da kalitesinin kabul edilemeyecek duzeyde duşmesi gibi hallerde EPDK, dağıtım yapan şirketlerin yonetimlerini değiştirebilecek ve en kısa surede satış ihalesi cıkarılarak yeni lisans sahibini belirlenecek.
"Dağıtım hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlayacağız"
Resmi Gazete'de yayımlanan yonetmeliğe ilişkin acıklamada bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Doğal gazda buyuk hedeflerimiz var. 2026 sonuna kadar inşallah 1000 yerleşim noktasına (ilce-belde) doğal gaz konforunu ulaştıracağız. Butun dağıtım şirketlerimizin yerine getirmesi gereken sorumluluklar var. Yaptığımız bu duzenleme ile 1000 yerleşim yeri hedefine emin adımlarla ilerlerken ortaya cıkabilecek olası yonetimsel zafiyetleri onceden tespit edecek ve dağıtım hizmetlerinin de kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlayacağız" dedi.