Muş'un Korkut ilcesinde baba inadı yuzunden kavuşamayan genc aşıklar hayatlarına son verdi. Yıllardır birbirine sevdalı olan gencler 3 gun ara ile intihar etti, mezarlarına ise gelin ve damat tulbendi bağlandı. Kimileri yaşananları Ahmed-i Hani tarafından yazıya gecirilen destansı aşk oykusu Mem u Zin'e benzetti, kimileri ise 'Turkiye'de 2023'un Kerem ile Aslı'sı diye ozetledi. Tan koyunde iddialara gore yıllardır birbirine sevdalı olan Dilan Tuna ve Yakup Sonmez, kavuşamayınca hayatlarına son verdi. Koyu yasa boğan olayda 3 gun ara ile intihar eden kavuşamayan aşıklar yan yana defnedildi. Genclerin mezarlarına gelin ve damat tulbentleri bağlandı. İntihar haberi ise sosyal medyada cok hızlı bir şekilde yayılırken kavuşamayan aşıklara ise Memu Zin ile Kerem ile Aslı benzetmesi yapıldı.
"Kimse benden başlık parası istemedi"
Tan koyunde yaşayan ve sevdiğine kavuşamadığı icin canına kıyan Yakup Sonmez'in babası F.S. acılarının buyuk olduğunu belirterek yaptığı yazılı acıklamada "Ben Yakup'un babasıyım. Oğlum 26 yaşındaydı. Koyden Dilan isminde genc bir kıza sevdalandı. Ben de babalık gorevi yaparak kızı istemeye gittim ama kızın babası vermedi. Defalarca gittim coğu zaman bizi kapıdan cevirdi. Koyde hatırı sayılır kim varsa gonderdim kapısına ama olmadı. Dilan hayatına kıydıktan sonra ben cocuklarıma 'Yakup'a dikkat edin' dedim. Hic yalnız bırakmadık. En son 'Koyunların yanına gideceğim' dedi ve gitti bir daha gelmedi. Her şey bir anda oldu. Sosyal medyada gundem olduğu gibi başlık parası gibi bir durum yok. Kimse benden başlık parası istemedi. Keşke başlık parası isteselerdi malım mulkum vardı oğluma kurban ederdim. Ama şimdi malın mulkun bir anlamı kalmadı." şeklinde konuştu.
"İki genci başlık parası denen ilkellik yuzunden kaybetmişiz gibi gostererek aslında insanlıkla hicbir alakaları olmadıklarını kanıtlamışlardır"
Aynı koyde yaşayan Dilan Tuna'nın babası M.İ.T., sosyal medyada olan haberlerin aslı olmadığını iddia ederek yayımladığı yazılı acıklamada "3 yıl once kızımı istemeye geldiler. Kızım kucuk dedim. 3 yıl boyunca kimse kız istemek icin kapıma gelmedi. Kimseden başlık parası falan istemedim. Cocukların birbirini sevdiğini de duymadım. Vahim olay yaşandıktan sonra genclerin birbirlerine karşı sevgi beslediklerini duydum. Benim ailemi ve bana karşı sosyal medya başlatılan karalama kampanyasına karşı hukuki surec başlattım. Yayın organları ve internet ortamında cıkan mesnetsiz, gercekdışı, iğrenc haberler yayınlandığı gorulmuştur. Bu yalan haberler tarafımızı uzduğu gibi acımızı da katbekat arttırmıştır. Bu kişiler sadece iki genc insanın gunahını almakla kalmamış aynı zaman da geniş ailemizi de zan altında bırakmıştır. Genclik heyecanının bir anlık faciaya donuşmesinin nedenini sanki evlenmek isteyen iki genci başlık parası denen ilkellik yuzunden kaybetmişiz gibi gostererek aslında insanlıkla hicbir alakaları olmadıklarını kanıtlamışlardır. Koyumuz zaten başlık parası denen olguyu kabul etmemekte ve genclerine boyle bir cağdışılığı uygulamamaktadır. Tarihten beri medreseleriyle, alimleriyle ilim irfan yuvası olan koyumuzde başlık parası istendiği icin iki genc intihar etti yalanını soylemek sadece bir ahlaksızlık değil ayrıca hukuken de sonucları olan bir suctur. Boyle bir sucun hukuk karşısında da bedelini ve cezasını bu yalanları yayanların karşılığını bulması icin her turlu cabayı gostereceğimizi kamuoyunun bilmesini isteriz." dedi.