Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Togg uretim ve teknoloji kampusunu ziyaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan acıklamaya gore, Kacır ve Şimşek, Togg'un uretim aşamalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Togg calışanlarıyla sohbet eden Bakanlara, Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da eşlik etti.
Bakan Kacır, ziyaret sonrası yaptığı acıklamada, ağustosun ilk yarısında teslim edilen Togg sayısının temmuz toplamını gectiğini belirterek, yıl sonuna kadar toplam 28 bin Togg T10X uretileceğini bildirdi.
Yollardaki Togg sayısının 2 bini aştığına dikkati ceken Kacır, şunları kaydetti:
"Togg'un sadece Turkiye'de değil, uluslararası pazarlarda da başarılı bir marka olması icin Turk Devleti olarak desteklemeye devam edeceğiz. 29 Ekim 2022'de Togg'un uretimini başlatarak, Cumhuriyet'imizin 100. yılına milli akıllı otomobilimizin uretimiyle adım atmış olduk. Gun gectikte uretim duzeyi yukseliyor. Burada Turk sanayinin ureten gucunun geldiği seviyeye hep birlikte şahitlik ettik. Turkiye artık cok yuksek katma değerli, yuksek teknoloji ve AR-GE barındıran endustri urunlerini milli imkanlarıyla uretebilen bir ulke olma noktasına geldi. Togg'un sadece Turkiye'de değil, uluslararası pazarlarda da başarılı bir marka olması icin Turk Devleti olarak yerli ve milli markamızı desteklemeye devam edeceğiz. Togg icin 177 bin on talep gercekleşmişti, bu yıl toplam 28 bin arac uretilecek ama onumuzdeki yıl bu sayı 2,5 katına cıkacak."
- "Yuzde 90 otomasyonla uretim yapılması gercekten buyuk başarı"
Bakan Şimşek de teknoloji kampusu ziyaretinde ilgililerden bilgi alarak uretim bandından cıkan Togg otomobillerini inceledi.
Teknoloji ussunun cok etkileyici olduğunu belirten Şimşek, "Yuzde 90 otomasyonla uretim yapılması gercekten buyuk başarı. Yuksek teknoloji barındıran, son derece verimli ve muazzam şekilde faaliyet gosteren buyuk bir teknoloji ussu. Turkiye icin buyuk bir başarı. Emeği gecen herkesi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.