YOK, tezli yuksek lisansın guzel sanatlar haric diğer bolumlere oğretim elemanı alımlarında 5 yıl tecrube olarak değerlendirilebileceğine karar verdi. YOK, Mart ayında aldığı kararla, tezli yuksek lisansın guzel sanatlarda 2 yıl, diğer bolumlerde ise 5 yıl tecrube yerine sayılması gerektiğine karar verdi.
Tezsiz yuksek lisansın ise lisans sonrası tecrube olarak kabul edilmemesine karar verdi.
İŞTE YOK'UN KARARI

Oğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalara Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yonetmelik'in Ozel şartlar başlıklı 7. maddesinde ise şu hukumler yer almaktadır:
Madde 7
(1) Araştırma gorevlisi kadrosuna başvurabilmek icin en az lisans mezunu olmak ve ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.
(2) Yuksekoğretim kurumlarında tıpta uzmanlık ve tıpta yan dal uzmanlık eğitimi yapmakta olan tabip veya uzman tabip araştırma gorevlileri, uzmanlık eğitimlerini tamamladıklarında Sağlık Bakanlığına, uzman olduklarının bildirildiği tarihten sonraki ilk Devlet Hizmeti Yukumluluğu Kurası sonuclarının, kurumlarına tebliğ edildiği tarihe kadar kurumları ile ilişkileri kesilmeksizin araştırma gorevlisi olarak gorev yapmaya devam ederler.
(3) Oğretim gorevlisi kadrosuna başvuru icin aranacak ozel şartlar şunlardır:
a) Lisans duzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektorluğe bağlı bolumler dahil) başvuracak oğretim gorevlisi adaylarında en az tezli yuksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az beş yıl tecrubeli olmak,
b) Guzel Sanatlar Fakulteleri, Eğitim Fakultelerinin Guzel Sanatlar Eğitimi Bolumleri, Konservatuarlar ile on lisans duzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak oğretim gorevlisi adaylarında en az tezli yuksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrubeli olmak.
(4) Okutman kadrosuna başvuru icin aranacak ozel şartlar şunlardır:
a) Yabancı dil okutmanları haric olmak uzere lisans duzeyinde eğitim yapılan birimlerde (rektorluğe bağlı bolumler dahil) atanacak okutman adaylarında en az tezli yuksek lisans mezunu olmak,
b) Yabancı dil okutmanı başvurularında, ilan edilen yabancı dilde Yuksekoğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.
(5) Uzman ve eğitim-oğretim planlamacısı kadrosuna başvurabilmek icin en az tezli yuksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrubeli olmak gerekir.
(6) Cevirici kadrosuna başvuru icin aranacak ozel şartlar şunlardır:
a) En az tezli yuksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrubeli olmak,
b) Yuksekoğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az bir dilde 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.