Yeni ihtisaslaştırılmış OYP'de yabancı dil şartı var mı? Hangi alanlarda alım yapılacak ? Oğretim Uyesi Dışındaki Oğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yonetmeliğe eklenen duzenleme ile İhtisaslaştırılmış OYP'nin detaylarını sizlerle haberimizde paylaşmıştık. (http://www.memurlar.net/haber/612667/)
Yonetmelikte yapılan duzenleme ile Merkezi Yonetim Butce Kanunu ile oğretim uyesi harici oğretim elemanı kadroları icin tahsis edilen atama izinlerinin en fazla yuzde yirmisi YOK tarafından belirlenen oncelikli alanlara araştırma gorevlisi istihdamı yapılacaktır.
Oğretim uyesi harici oğretim elemanları icin 2016 yılı Merkezi Yonetim Butce Kanununa ekli İ cetvelinde belirlenen atama sayısı 5000 olarak belirlenmiştir. Bu cercevede, yonetmelikte belirlenen oran dikkate alındığında bu yıl icin en fazla 1000 araştırma gorevlisi YOK tarafından belirlenen oncelikli alanlarda istihdam edilecektir.
ARAŞTIRMA GOREVLİSİ KADROSUNA BAŞVURUDA ASGARİ ŞARTLAR NE OLACAK ?
Araştırma Gorevlisi kadrolarına başvurabilmek icin aşağıdaki şartlar aranacak :
-İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,
-ALES'ten en az 70 puan sahibi olmak,
-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 50 puan veya Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezince eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan sahibi olmak.
HANGİ ALANLARDA ARAŞTIRMA GOREVLİSİ ALINACAK ?
Bilindiği uzere, İhtisaslaştırılmış OYP icin belirlenen alanları ve universiteleri sizlerle 13 Haziran 2016 tarihli http://www.memurlar.net/haber/590273/ haberimizde paylaşmıştık. Haberimizde YOK tarafından sekiz universitenin bu program kapsamında secildiğini ve belirlenen alanlarda alım olacağını acıklamıştık.
Ancak aşağıda belirlenen universiteler ve alanların yonetmelik değişikliği sonrası YOK tarafından yeniden gozden gecirileceği, universite sayısı ile alanların artacağı da tahmin edilmektedir.
UNİVERSİTE ADI ALAN ADI
1-Bandırma Onyedi Eylul Universitesi Akıllı Ulaştırma Sistemleri
2-Bursa Teknik Universitesi Robotlar ve Akıllı Sistemler
KAPAT [X]
3-Alanya Alaaddin Keykubat Universitesi Sağlık ve Molekuler-Hucresel Muhendislik
4-Turk-Alman Universitesi Malzeme Bilimi ve Teknolojileri-Robotlar ve Akıllı Sistemler-Enerji Teknolojileri-Havacılık ve Uzay Alanı
5-Recep Tayyip Erdoğan Universitesi Bulut-Nesnelerin İnterneti-Sosyal Ağlar-Buyuk Veri (Data Analitiği) Alanı
6-Adana Bilim ve Teknoloji Universitesi Havacılık ve Uzay
7-Erzurum Teknik Universitesi Mikro-Nano-Opto Elektronik ve Yarı İletken Teknolojileri Alanı
8-Sinop Universitesi Surdulebilir Cevre Yonetimi Teknolojileri, Ekosistemler ve Surdurulebilir Yapılı Cevre Alanı
Yavuz Selim KAPLAN