Resmi Gazetede yer alan duzenlemeye gore tum mesleki ve teknik oğrenim mezunları "teknisyen" unvanını alabilecek.
3795 sayılı Kanununda yer alan hukum şu şekildedir:
"Gordukleri mesleki teknik oğretim alanlarına gore;
a) Endustri meslek lisesi, kız meslek lisesi, teknik lise ve kız teknik lisesi mezunlarına, "teknisyen",... Unvanı verilir."
Kanunun bu hukmune gore daha once sadece endustri, kız, tekni ve kız teknik lisesi mezunlarına "teknisyen" unvanı verilmekteydi.
Ancak, 9 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6764 sayılı Kanunun 50. maddesinde şu duzenleme yer almıştır:
"MADDE 50- 3795 sayılı Kanunun 3 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"a) Mesleki ve teknik oğretim veren ortaoğretim kurumlarından mezun olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilen diğer mesleki ve teknik oğretim veren ortaoğretim kurumlarından mezun olanlar ve bu okullara denk mulga okullardan mezun olanlara "teknisyen",
"e) Teknik oğretmen unvanını kazananlar icin Yuksekoğretim Kurulunca belirlenen muhendislik fakultelerince duzenlenecek iki yarıyıl sureli muhendislik eğitimi tamamlama programını en fazla dort yarıyıl icinde bitirenlere dallarında "muhendis","
DEĞERLENDİRME
Artık sadece bazı liselere değil tum mesleki ve teknik lise mezunlarına "teknisyen" unvanı verilecektir.
Yine maddede yer alan hukme gore daha once mesleki bir okuldan mezun olmasına rağmen adı kanunda yer almadığı icin teknisyen unvanı alamayan kişilerde, okulları kapatılmış olsa dahi "teknisyen" unvanı alabilecektir.
MEB, teknisyen adaylarının sesini ne zaman duyacak? MEB, teknisyen adaylarının sorununu cozuyor