Yuksekoğretim Kurulu, yonetmelik değişikliği oncesi tezsiz yuksek lisans programlarına kayıtlı olanlarla ilgili onemli bir karar aldı. Bilindiği uzere, 14 Mart 2016 tarihli ve 29653 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yonetmelik değişikliği ile on lisans duzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak oğretim gorevlisi adaylarında "EN AZ TEZLİ YUKSEK LİSANS" mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrubeli olmak şartı getirilmiştir.
Yapılan bu duzenlemeden once yonetmelikte "TEZLİ/TEZSİZ" ayrımı olmadığından dolayı tezsiz yuksek lisans mezunu olanların meslek yuksekokullarının oğretim gorevlisi kadrolarına başvurmaları halinde gormuş oldukları eğitim iki yıl deneyime karşılık gelmekteydi.
Yuksekoğretim Kurulu yonetmelik değişiklik sonrası 30 Mart 2016 tarihinde almış olduğu kararda, "Tezsiz Yuksek Lisans mezunları ile yuksek lisansa denk sayılan lisans programlarından mezun olanların lisans sonrası tecrubeli olarak kabul edilmediği"ne dikkat cekilmişti.

TEZSİZ YUKSEK LİSANS YAPANLARA AKADEMİSYENLİK YOLUNUN KAPANDIĞINI GUNDEME GETİRMİŞTİK
Hatırlanacağı uzere, bundan iki ay once son yıllarda yapılan bazı yonetmelik değişiklikleri ile Tezsiz Yuksek Lisans yapanlar icin akademisyenlik yolunun kapatıldığını dile getirmiştik.
Soz konusu haberimizi gormek icin TIKLAYINIZ.
YOK YONETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ TARİHİNİ BAZ ALARAK YENİ BİR KARAR ALDI
Yuksekoğretim Kurulu, 30 Mart 2016 tarihinde aldığı kararı yeniden değerlendirerek, 14 Mart 2016 tarihinden once tezsiz yuksek lisans programlarına kayıtlı olup, bu tarihte veya bu tarihten once yada sonra mezun olanların, lisans sonrası iki yıl tecrubeli olarak kabul edilmelerini uygun gormuştur.

İŞTE YOK KARARI
DEĞERLENDİRME :
Yuksekoğretim Kurulunun almış olduğu bu karar doğrultusunda iki durum ortaya cıkmıştır :
1- 14 Mart 2016 tarihinden once TEZSİZ YUKSEK LİSANS programlarına kayıt olduktan sonra mezun olan veya mezun olacaklar, oğretim elemanı kadrolarına başvurmaları halinde lisans sonrası iki yıl deneyimli olarak kabul edileceklerdir.
2- 14 Mart 2016 dahil olmak uzere bu tarihten sonra TEZSİZ YUKSEK LİSANS programlarına kayıtlı olanlardan mezun olanların, gormuş oldukları eğitim lisans sonrası iki yıl deneyim olarak dikkate alınmayacaktır.