Zam ve tazminat kararnamesinde, THS'de calışan personelden 5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlara daha fazla zam odenmesi ongorulmuştur. Bu duzenlemede yer alan 5 yıl hizmet suresi kavramına hangi hizmetler dahildir?
SORU: Merhabalar, oncelikle kolaylıklar diliyorum. Cevabınız icin de şimdiden teşekkur ederim.
2015 yılında unvan değişikliği sınavına girerek teknik hizmetler sınıfında muhendis unvanı aldım. Daha oncesinde 2007-2015 yılları arası sağlık hizmetleri sınıfında gorev yapmaktaydım.
Zam ve Tazminatlar Kararnamesinde şoyle bir ibare var,
TEKNİK HİZMETLER BOLUMU
Kadroları Teknik Hizmetler Sınıfında bulunanlardan;
1 Başmuhendis, Başmimarlara : 10251400
2 En az dort yıllık yuksekoğrenim gormuş yuksek mu-
hendis, muhendis, yuksek mimar, mimar ve şehir
plancılarına kendi ihtisas dallarında;
a) 5 yıla kadar hizmeti olanlara............................. : 800975 -
b) 5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlara.................. : 8001400 -
**Sorum şu;**
Bu durumda benim hizmet surem toplam 10 yıl mı yoksa 2 yıl olarak mı hesaplanmalı?
CEVAP: Zam tazminat kararnamesine gore, zamlar hizmet suresine gore verilmektedir.
Hali hazırda uygulanmakta olan zam ve tazminat kararnamesi, Teknik Hizmetler Sınıfındaki personel icin hizmet yılına gore odenmektedir.
THS'DEKİ BİR MEMUR İCİN YAN ODEME PUANI 5 YILA GORE DEĞİŞİR
Zam ve tazminat kararnamesi icin tıklayınız.
Ancak, hizmet yılının tespitinde sadece ihtisas dalındaki sureler esas alınmaktadır.
Orneğin muhendis ve mimarlar icin kararnamede yer alan hukum şu şekildedir:
"En az dort yıllık yuksekoğrenim gormuş yuksek mu-
hendis, muhendis, yuksek mimar, mimar ve şehir
plancılarına kendi ihtisas dallarında;
a) 5 yıla kadar hizmeti olanlara....................: 800975 -
b) 5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlara...........: 8001400-"
Dikkat edileceği uzere, sadece kendi ihtisas dalında gecen sureler esas alınarak 5 yıla kadar hizmeti olanlara toplam 1775 yan odeme puanı, 5 yıldan fazla hizmeti olana ise 2200 yan odeme puanı verilmesi ongorulmuştur.
KENDİ İHTİSAS DALINDAKİ SUREDEN KASIT NEDİR?
Diğer taraftan, kararnamde, THS icin yan odeme puanlarını gosteren tablonun altında şu dipnot bulunmaktadır:
"NOT: 1- Yukarıdaki temininde gucluk zamlarının odenmesinde "kendi ihtisas dallarındaki hizmet suresi"nin belirlenmesinde (31/12/2003 tarihi itibarıyla "5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlar" sırasından faydalananlar haric), teknik hizmetler sınıfında gecirilen sureler esas alınır. Bu Cetvelin (H) Kurumsal Bolumunden hizmet yılı esasına gore odenen temininde gucluk zamları hakkında da bu hukum uygulanır."
Bu dipnota gore "kendi ihtisas dallarındaki hizmet suresi"nin belirlenmesinde, THS'de gecirilen sureler esas alınacaktır. Sizin sorunuz ozelinde daha once sağlık hizmetleri veya genel idare hizmetleri sınıfında gecmiş olan hizmetlerin, THS'de değerlendirilmesi mumkun değildir.