7100 sayılı Kanunun yururluğe girmesiyle birlikte doktor oğretim uyeleri ve araştırma gorevlilerinin ucretlerinde değişiklik oldu. 7100 sayılı Kanunun yururluğe girmesiyle birlikte doktor oğretim uyeleri ve araştırma gorevlilerinin ucretlerinde değişiklik oldu.
DOKTOR OĞRETİM UYESİ
Bilindiği uzere Yardımcı Docentlerin unvanı Doktor Oğretim Uyesi olarak değişmiştir. Doktor Oğretim Uyelerinin Universite odeneklerinde 10 puanlık bir artış yapılmıştır.
Universite odeneği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi en yuksek Devlet memuru burut aylık (ek gosterge dahil) tutarı uzerinden odenmektedir.
Dolaysıyla Doktor Oğretim Uyelerinin maaşları 1031,23*%10= 103 TL tutarında artacaktır.
ARAŞTIRMA GOREVLİLERİ
Doktora calışmalarını tamamlamış araştırma gorevlilerine, talepleri uzerine ve universite yonetim kurulunun uygun gormesi halinde ders gorevi verilebilecek.
Haftada on iki saati aşan ders gorevleri icin haftada on saate kadar ek ders ucreti verilecetir.
Ek ders ucreti odemesinde oğretim gorevlisi esas alınacaktır. Oğretim gorevlisi 160 gosterge rakamı uzerinden ek ders ucreti almaktadır.
Bir ek ders saati uceti =Maaş katsayısı*160
= 0,108550*160
= 17,4 TL (brut)
Haftada 10 saat uzerinden brut 170 TL ucret ek ders ucreti alınacaktır.