7100 sayılı Kanunla Okutman ve Uzman kadrolarında bulunanların Oğretim Gorevlisi olması sebebiyle, OSYM'nin sınav gorevlisi belirleme ve atama ilkelerinde duzenleme gitmesi gerekiyor. 06 Mart 2018 tarih ve 30352 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7100 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinde yer alan "Bu maddenin yururluğe girdiği tarih itibarıyla "yardımcı docent" kadrolarında bulunanlar "doktor oğretim uyesi" kadrolarına, "okutman, uzman, cevirici, eğitim-oğretim planlamacısı" kadrolarında bulunanlar "oğretim gorevlisi" kadrolarına başka bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır." hukmu cercevesinde; yuksekoğretim kurumlarının okutman ve uzman kadrolarında bulunanlar kanunun yururluğe girdiği tarih olan 06 Mart 2018 itibarıyla Oğretim Gorevlisi oldular.
Diğer taraftan, Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (OSYM) tarafından halen uygulanmakta olan "Sınav Gorevlilerini Belirleme, Atama ve Ucret Odeme İlkeleri"nde gorevli atama oncelik sıralamalarında Okutman ve Uzman kadrolarında olanlar Şube Muduru ile Araştırma Gorevlilerinin altında yer almaktadır. Kanun değişikliği sonrası bu kadrolarda yer alanların Oğretim Gorevlisi olması sebebiyle, hiyerarşiye uygun olarak OSYM tarafından soz konusu ilkelerde hızlı bir şekilde duzenleme yapılması gerekmektedir.