Okutman ve Uzman kadrolarının kaldırılması ve yonetmelik değişikliğinden sonra tek tabloda oğretim elemanı alım kriterlerimizi guncelledik. Bildiğiniz uzere, 06 Haziran 2016 tarihli haberimizde Oğretim Elemanı Alım Kriterlerini tek tabloda kolay anlaşılabilir şekilde sizlerle paylaşmıştık.
Aradan gecen surede gerek Okutman, Uzman, Cevirici ve Eğitim Oğretim Planlamacısı kadrolarının kaldırılması gerek yakın zamanda "Oğretim Uyesi Dışındaki Oğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yonetmelik"te yapılan değişiklikler sonucunda tablomuzun revize edilmesi ihtiyacı doğmuştu.
Bu kapsamda, Oğretim Gorevlisi ve Araştırma Gorevlisi kadrolarına muracaatlarda aranan ALES, Yabancı Dil, Tecrube ve Mezuniyet Şartı, Yazılı / Sozlu Sınav Durumu ve Yaş sınırlamaları ile ilgili tablomuzu guncelleyerek sizlerin bilgilerine sunuyoruz.
OĞRETİM UYESİ DIŞINDAKİ OĞRETİM ELEMANI KADROLARINDA ARANAN KRİTERLER
OĞRETİM UYESİ DIŞINDAKİ OĞRETİM ELEMANI KADROLARINDA ARANAN KRİTERLER
UNVAN
ALES
YABANCI DİL
TECRUBE VEYA MEZUNİYET ŞARTI
YAZILI VE
SOZLU SINAV

GOREVLİSİ
İlan edilen bolum/anabilim dalı/program hangi alandan oğrenci alıyorsa o alandaki ALES puanı
Yuksekoğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak
Devlet yuksekoğretim kurumlarının araştırma gorevlisi kadrolarına başvurularda tezli yuksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi oğrencisi olmak; vakıf yuksekoğretim kurumlarının araştırma gorevlisi kadrolarına başvurularda en az lisans mezunu olmak şartı aranır
Yazılı sınav yapılır.
İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak
ARAŞTIRMA
GOREVLİSİ
İlan edilen bolum/anabilim dalı/program hangi alandan oğrenci alıyorsa o alandaki ALES puanı
Yuksekoğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak
Devlet yuksekoğretim kurumlarının araştırma gorevlisi kadrolarına başvurularda tezli yuksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi oğrencisi olmak; vakıf yuksekoğretim kurumlarının araştırma gorevlisi kadrolarına başvurularda en az lisans mezunu olmak şartı aranır
Sozlu sınav yapılır
İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak
OĞRETİM GOREVLİSİ
(Lisans Duzeyinde
Eğitim Verilen Yerler)

Adayın lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan turunu ya da ilan edilen bolum/anabilim dalı/program hangi alandan oğrenci alıyorsa o alandaki puanını tercihine gore
Yuksekoğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak(Eğitim dili yabancı dilse en az 80 puan)
En az tezli yuksek lisans mezunu olmak.
Yazılı sınav yapılır.
(Eğitim dili yabancı
dilse sozlu sınav, ilave Senato Kararı ile istenirse yazılı sınav)

Yaş sınırı yoktur.
OĞRETİM GOREVLİSİ
(On Lisans Duzeyinde
Eğitim Verilen Yerler)

Adayın lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan turunu ya da ilan edilen bolum/anabilim dalı/program hangi alandan oğrenci alıyorsa o alandaki puanını tercihine gore
Yabancı dil şartı yoktur.
(Eğitim dili yabancı dilse en az 80 puan)
En az tezli yuksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrubeli olmak
Yazılı sınav yapılır.
(Eğitim dili yabancı
dilse sozlu sınav, ilave Senato Kararı ile istenirse yazılı sınav)

Yaş sınırı yoktur.
OĞRETİM GOREVLİSİ
(Zorunlu Yabancı Dil Dersi)
İlgili dilde Yuksekoğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.
En az tezli yuksek lisans mezunu olmak.
Sozlu sınav yapılır.
Yaş sınırı yoktur.
OĞRETİM GOREVLİSİ
(Uygulamalı Birimler)
Yuksekoğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
En az tezli yuksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrubeli olmak şartı aranır
Yazılı sınav yapılır.
Yaş sınırı yoktur