Yuksekoğretim Kurulu, doktorasını tamamlayan akademisyenlere 2914 sayılı Yuksekoğretim Personel Kanunu cercevesinde bir derece verilmesi gerektiği yonunde goruş verdi. Hatırlanacağı uzere, yuksekoğretim kurumlarında gorev yapmakta olan akademisyenlerden doktorasını bitirenlerin oğrenim değerlendirmelerinde farklı uygulamaların yıllardır devam ettiğini, Maliye Bakanlığı tarafından on yılı aşkın bir surelik goruş cercevesinde bazı universitelerce doktorasını bitirenlere 2 kademe verilirken, bazı universitelerce de doğrudan 1 derece verildiğini ve ilgili kurumlar tarafından verilecek yeni bir goruş doğrultusunda universiteler arasında işlemlerde birlikteliğin olmasının onemli olduğunu 26 Mayıs 2017 tarihli haberimizde gundeme taşımıştık.
Ayrıca yazımızda goruş olarak 2914 sayılı Kanun'da hukum bulunmayan hallerde, genel kanun olan 657 sayılı Kanun hukumlerinin uygulanacağı acık olduğunu, 2914 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinde doktorasını bitiren oğretim elemanına bir derece verilmesi hukmu duzenlenmişken, bu hususta 657 sayılı Kanuna atıf yapılarak doktora yapanlara iki kademe verilmesi yonundeki goruşun ve buna bağlı olarak halen devam eden işlemlerin hatalı olduğunu dile getirmiştik.
Bu kapsamda, bir yuksekoğretim kurumu tarafından bu konu ile ilgili Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığına goruş sorulmuş olup, doktora yapan akademisyenlere 2914 sayılı Yuksekoğretim Personel Kanununun 6 ncı maddesinde yer alan hukum cercevesinde 1 derece verilmesi gerektiği yonunde goruş verilmiştir.
İŞTE YOK YAZISI