Yuksekoğretim Kurulu, norm kadro yonetmeliğinin yayımlanmasından sonra uygulamaya donuk ilk yazısını universitelere gonderdi. Bildiğiniz uzere, 02 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmi Gazete'de "Devlet Yuksekoğretim Kurumlarında Oğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yonetmelik" yayımlanarak aynı gun itibarıyla yururluğe girdi.
Soz konusu yonetmeliğin "GECİŞ HUKUMLERİ" başlıklı gecici 1 inci maddesinde; "Bu Yonetmeliğin yururluğe girdiği tarihte bir bolum, anabilim/ anasanat dalı veya meslek yuksekokulu programındaki norm kadro fazlası oğretim elemanları bulundukları kadrolarda gorev yapmaya devam eder. Boş ve saklı oğretim elemanı kadroları ise rektorluğe aktarılır. "duzenlemesi yer almıştır.
Diğer taraftan, yonetmeliğin yayımlandığı gunde dahil olmak uzere bugune kadar Resmi Gazete'de;
-02 Kasım 2018 tarihinde; Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi, Hacettepe Universitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Universitesi, Bayburt Universitesi, Gazi Universitesi, Gumuşhane Universitesi,
-03 Kasım 2018 tarihinde; Kutahya Dumlupınar Universitesi, Pamukkale Universitesi, İzmir Demokrasi Universitesi, İzmir Bakırcay Universitesi, Akdeniz Universitesi, Muğla Sıtkı Kocman Universitesi,
-05 Kasım 2018 tarihinde; Mardin Artuklu Universitesi, Bingol Universitesi, Hacettepe Universitesi,
-06 Kasım 2018 tarihinde; Erciyes Universitesi, Ataturk Universitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Universitesi,
-07 Kasım 2018 tarihinde; Balıkesir Universitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Universitesi, Erciyes Universitesi, Dicle Universitesi,
Oğretim uyesi ilanları yayımlanmıştır.
Yonetmeliğin gecici 1 inci maddesinde boş ve saklı oğretim elemanı kadrolarının ayrım yapılmaksızın Rektorluk bunyesine aktarılması ongorulduğunden ve universitelerin de peşpeşe verdikleri ilanlar sonrasında Yuksekoğretim Kurulu ilk yazısını uygulamada birlikteliği sağlamak amacıyla universitelere gonderdi.
Buna gore;
1- 01 Kasım 2018 tarihi ve oncesinde yayımlanan oğretim uyesi kadroları haricindeki tum boş ve saklı kadrolar YOK tarafından re'sen Rektorluk bunyesine cekilmiştir.
2- Yonetmeliğin yururluğe girdiği 02 Kasım 2018 tarihinden once yayımlanmak uzere Resmi Gazete'ye gonderilmesi kaydıyla, 02 Kasım 2018 tarihinde veya sonrasında ilan edilen oğretim uyesi kadrolarının mezkur yonetmelik cercevesinde değerlendirmek uzere,
a) Norm kapsamındaki kadroların atama sureclerinin tamamlanması istenilmiştir.
KAPAT [X]
b) Norm dışı niteliğindeki kadroların YOK tarafından yine re'sen cekilerek ilanlar iptal edilmiştir.
Ancak, buradaki sorun universitelerin henuz ilgili yonetmelikte tanımlanan "ASGARİ KADRO SAYISI" kavramı netleşmediğinden hangi kadronun norm kapsamında, hangi kadronun norm dışı kadro niteliğinde olduğu bilinmemektedir.
3- 02 Kasım 2018 tarihi ve sonrasında yayımlanması icin Resmi Gazete'ye gonderilen tum oğretim uyesi kadroları iptal edilmiştir.
İŞTE YOK YAZISI