YükseköÄretim Kurulu, hem Türkçe hem de İngilizce olarak eÄitim veren bölümlerde norm kadro uygulamasının nasıl yürütüleceÄ ini karara baÄladı. BildiÄiniz üzere, YükseköÄretim Kurulu tarafından Tıp, DiÅ HekimliÄi, Eczacılık, SaÄlık alanları ve Mühendislik programlarında eÄitim öÄretime baÅlanması ve eÄitimin sürdürülebilmes i için belirlenen asgari koÅullarda ilgili alandaki İngilizce ve Türkçe Programların her biri için asgari öÄretim üyesi sayısının ayrı ayrı hesaplanması istenmiÅtir.
Bu durumun bölümlerde norm kadro durumunu nasıl etkileyeceÄi konusunda yaÅanan tereddütler üzerine YükseköÄretim Yürütme Kurulunun 20/02/2019 tarihli toplantısında;
- "Devlet YükseköÄretim Kurumlarında ÃÄretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İliÅkin Yönetmelik"in 4 üncü maddesinin 2 nci fıkrası uyarınca Türkçe ve yabancı dilde eÄitim veren programlarda norm kadro planlamasının ayrı ayrı deÄil tek bir norm kadro planlamasının yapılması,
- Yabancı dilde ders verme yeterliliÄine haiz olan öÄretim üyelerinin hem Türkçe hem de yabancı dildeki programın asgari kadro sayısı hesabında deÄerlendirmeye alınmasına,
- Bu tür programlarda kadro ihtiyacının karÅılanamaması halinde ilgili yönetmeliÄin 4 üncü maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca YükseköÄretim Kurulundan "NORM DIÅI KADRO TALEBİ" yapılması,
Uygun bulunmuÅtur.
Bu kapsamda, hem Türkçe hem de yabancı dilde eÄitim veren bölümlerde bir norm kadro planlaması yapılacak olup, kadro sayısının yetersiz gelmesi halinde YükseköÄretim Kurulundan norm dıÅı kadro talebinde bulunulacaktır.
İÅTE YÃK YAZISI