Devlet Personel Başkanlığı, oğretim elemanlarının doktora eğitimlerini tamamlamaları halinde bir derece verilmesinin uygun olduğuna dair goruş verdi. Hatırlayacağınız uzere, 26 Mayıs 2017 tarihli haberimizde; Yuksekoğretim kurumlarında gorev yapmakta olan akademisyenlerden doktora bitirenlerin oğrenim değerlendirmelerinde farklı uygulamaların yıllardır devam ettiğini, bazı universitelerde doktorasını bitirenlere 1 (bir) derece verilmekte iken, bazılarında ise 2 (iki) kademe uygulaması yapıldığını, yıllardan beri farklı devam etmekte olan bu uygulama hakkında ilgili kurumlar tarafından verilecek yeni bir goruş doğrultusunda universiteler arasında bir birlikteliğin olmasının onemli olduğunu gundeme taşımıştık.
Bu kapsamda, Devlet Personel Başkanlığı tarafından konu ile ilgili verilen yeni bir goruşte;
1- 2914 sayılı Yuksekoğretim Personel Kanununa tabi oğretim elemanlarının yuksek lisans ve doktora yapmaları halinde oğrenim değerlendirmelerinin 219 sayılı kanunda acıkca duzenlenmesi sebebiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hukumlerinin uygulanmasının mumkun olmadığı,
2- Bu bağlamda, yuksek lisans sonrası doktora eğitimi tamamlayan oğretim elemanlarına 2914 sayılı Yuksekoğretim Personel Kanununun 6 ncı maddesi uyarınca işlem tesis edilerek 1 derece verilmesi gerektiği,

İfade edilmiştir.