Emniyet Genel Mudurluğu, SGK Hizmet Takip Programında sigorta bilgisi bulunmayan personelin once mezun oldukları okullara başvurması gerektiğini belirtti 5510 sayılı Kanunun 4-c-e bendinde şu hukum yer almaktadır:
"e) Polis Akademisi ile fakulte ve yuksek okullarda, Emniyet Genel Mudurluğu hesabına okuyan veya kendi hesabına okumakta iken Emniyet Genel Mudurluğu hesabına okumaya devam eden oğrenciler, ile polis nasbedilmek uzere Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde polislik eğitimine tabi tutulan adaylar"
Aynı maddenin bir başka fıkrasında ise şu hukum yer almaktadır:
"Dorduncu fıkranın (d), (e) ve (f) bentlerinde belirtilen okulları tamamlamadan ayrılanlar ile bu okulları tamamlamalarına rağmen gorevlerine başlamadan ayrılanların, bu okullarda gecen eğitim sureleri sigortalılıklarından sayılmaz."
Bu hukumler gereğince polis okullarındaki sureler sigortalı olarak sayılmaktadır. Uygulama 5510 sayılı Kanunun yururluğe girdiği tarih olan 1/10/2008 tarihinden sonraki oğrenimleri kapsamaktadır.
Ancak bu konudaki primler Polis Akademisi Başkanlığı ve bağlı birimlerince SGK'ya odenmiş olmasına rağmen, alt yapı calışmaları devam ettiği icin, PBS-NET Hizmet Hesabı Modulunde eğitim surelerinin gorunememesi gibi durumlar olabilmektedir.
Emniyet Genel Mudurluğu esas olarak SGK Hizmet Takip Programına bakılması gerektiğini, SGK Hizmet Takip Programında eğitim suresine ait sigorta bilgisi bulunmayan personelin oncelikle mezun oldukları okullara başvurması gerektiğini belirtti