Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığı, docentlik başvurularının daha hızlı sonuclanabilmesi amacıyla Docentlik Yonetmeliğinde bazı değişiklikler yaptı. 07 Eylul 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yonetmelikle "Docentlik Yonetmeliği"nde bir dizi duzenlemeler yapıldı. Yonetmelikte yapılan en onemli değişiklik docentlik başvurularını değerlendiren ve en az iki profesorden oluşturulan komisyon yururlukten kaldırılmıştır. Adayların docentlik kriterlerini sağlayıp sağlamadığına ilişkin değerlendirme, gorevlendirilen juri uyelerince yapılacaktır. Bu durum docentlik sureclerinin daha da hızlanması icin guzel bir adım olmuştur.
Ayrıca, docentlik juri uyesinden gorevlendirilen oğretim uyelerinin mazeretlerinin gorevli oldukları Universite Yonetim Kurulunca değerlendirilerek karara bağlanması sağlanmıştır. Ayrıca, mazereti sebebiyle juri uyeliğinden cekilmek isteyen adayların durumları Docentlik Komisyonunda değerlendirilmeyecektir.
Docentlik yonetmeliğinde yapılan duzenlemeleri aşağıda hazırladığımız tablo uzerinden karşılaştırmalı olarak gorebilirsiniz.
Yavuz Selim KAPLAN