İller arası tayin sonuclarını iptal edenler icin 1 yıllık bekleme suresi varolduğundan, eğitim durumu mazeretine binaen tayin talebinde bulunulamaz. Soru: Ben 4/A kadrolu olarak Erzurum'da hemşire olarak gorev yapıyorum. İzmirli olduğum icin Eylul ayı iller arası tayinle de İzmir iline tercih yaptım ama bir yandan da Uşak universitesinde dort yıllık sağlık yonetimini kazanmıştım İzmir'e yakın diye eğitim durumu ile yakına gitmek istiyordum. Şimdi ben Eylul ayı iller arasına dilekcemi verdim 4 Ekim'de belli olacak ama olmama ihtimali de var şuan eğitim durumu dilekcemi vermedim eğer İzmir olmazsa eğitim durumu dilekcem icin belli bir zaman sınırlaması var mı? O sureyi kacırıyor muyum diye duşunuyorum. Bide 4 ekimi beklemeden eğitim dilekcemi de gondersem problem olur mu yoksa beklemeli miyim beni aydınlatabilir misiniz bilginiz varsa. Şimdiden cok teşekkur ederim.
Cevap: Sağlık Bakanlığı Atama Ve Yer Değiştirme Yonetmeliğinin 26.maddesi (g) bendinde; "Sağlık ile ilgili bir alanda en az dort yıllık orgun oğrenim gorduğunu belgelendirmesi halinde, oğrenim suresi ile sınırlı olmak kaydıyla, oğrenim gorduğu yere, bir defaya mahsus olmak uzere atanabilir." denilmekte ve eğitim durumu mazeret tayinlerinde muracaat icin belli bir zaman sınırlaması yapılmamıştır.
Eğitim Durumundan Tayin İsteyen Sağlık Personelin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar;
1- Sağlıkla ilgili En az 4 yıllık oğrenim gorduğunu belgelendirmek (Oğrenci Belgesi)

2- Aktif donem ders kaydını yapmış olmak
3-Oğrenim Gorduğu İle oğrenim tayini ile ilk kez tayin başvurusu yapıyor olmak
4-Dilekce ile başvuru (Kadrosunun Bulunduğu İl Mudurluğu Vasıtasıyla)
Değerlendirme; Eylul Donemi İller arası tayin sonuc oncesi ve sonrası, eğitim durumu mazeret tayin başvurusunda bulunmanızda ilgili yonetmelik gereği herhangi bir engel yoktur. Şartları taşıdığınız surece istediğiniz zaman eğitim mazereti tayinine başvurabilirsiniz. Fakat İller arası yer değişikliği ile atanıp, atamayı iptal ettirdiğiniz taktirde mazeret tayinleri haric bir yıl sure ile iller arası yer değiştirme kurasına başvurunuz kabul edilmeyecektir(2019 Eylul Donemi Atama Kurası Madde:10).