23 yıl calışan sağlık personeli bir defaya mahsus istediği ile atanır mı? 23 yıl calışan sağlık personeli bir defaya mahsus istediği ile atanır mı?
Soru: Merhabalar ben Sağlık Bakanlığında 30. yılımı calışıyorum. Cocuğum ...lise kazandı. Devlet memurlarında 23 yılını dolduran kişilerin bir defaya mahsus istediği ile tayin hakkı olduğunu oğrendim. Bu bilgi doğru mu? Eğitim durumundan istediğim tayin dilekceme ret cevabı gelmişti, bilgi verirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkurler
Cevap: Sağlık Bakanlığı Atama Ve Yer Değiştirme Yonetmeliği 31. maddesinde calışma suresine bağlı yer değişikliği şu şekilde acıklanmıştır;
(1) PDC'nin uygun olması halinde;
a) 6 ncı hizmet bolgesinde son atandıkları tarihten itibaren;
1) 2 yıl gorev yapanlar 5 inci hizmet bolgesinin,
2) 3 yıl gorev yapanlar 4 uncu hizmet bolgesinin,
3) 4 yıl gorev yapanlar 3 uncu hizmet bolgesinin,
4) 6 yıl gorev yapanlar 2 nci hizmet bolgesinin,
5) 8 yıl gorev yapanlar 1 inci hizmet bolgesinin,
b) 5 inci hizmet bolgesinde son atandıkları tarihten itibaren;
1) 4 yıl gorev yapanlar 4 uncu hizmet bolgesinin,
2) 5 yıl gorev yapanlar 3 uncu hizmet bolgesinin,
3) 7 yıl gorev yapanlar 2 nci hizmet bolgesinin,
KAPAT [X]
4) 9 yıl gorev yapanlar 1 inci hizmet bolgesinin,
C ve D hizmet grubu illerine hizmet puanı ve doneme bağlı kalmaksızın atanabilirler. Ancak yukarıdaki hizmet bolgelerinde belirlenen sureden bir yıl fazla sure ile gorev yapanlar A ve B hizmet grubu illere de atanabilirler.
(2) 5 ve 6 ncı hizmet bolgesine Devlet hizmeti yukumluluğu kapsamında atanarak 5 ve 6 ncı hizmet bolgesinde Devlet hizmeti yukumluluğunu tamamlamış olmak ve en az iki yıl sure ile gorev yapmış olmak şartıyla 4, 5 ve 6 ncı hizmet bolgesine atama taleplerinde yukarıda belirlenen sure şartları aranmaz.
(3) 6 ncı hizmet bolgesi ile 5 inci hizmet bolgesi dışında aile hekimliği ve sozleşmeli olarak gecirilen sureler ile aylıksız veya ucretsiz izinli olarak gecirilen sureler, calışma suresinden sayılmaz. 6 ncı hizmet bolgesinde gecirilen sureler 5 inci hizmet bolgesi suresinden sayılır.
Değerlendirme: Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer değişikliği Yonetmeliğinde 5.ve 6. hizmet bolgesinde calışanlar icin yonetmelikte belirtilen surelerde calışılması durumunda, hizmet puanı ve doneme bağlı kalmaksızın C ve D hizmet grubu illerine atanabilirler. Bu sureler 6. hizmet bolgesi icin en fazla 8 yıl, 5.hizmet bolgesi icin en fazla 9 yıldır. Belirlenen sureden bir yıl fazla sure ile gorev yapanlar A ve B hizmet grubu illere de atanabilirler. Sağlık Bakanlığı atama ve yer değiştirme yonetmeliğinde 23 yılını dolduran kişilerin bir defaya mahsus istediği ile tayin hakkı verilmemiştir. 30 yıllık Hizmet puanınızla Her yılın Ocak, Haziran ve Eylul aylarında İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasına başvurabilirsiniz.