4/B ucret skalasına gore sozleşmeli personele aynı unvanda beşer yıllık periyotları tamamladığında ilave bir artış yapılmaktadır. Bu konuda idarelerin takdir hakkı bulunmamaktadır. SORU: Tarım Bakanlığında 4B veteriner hekim olarak 6 yıldır gorev yapıyorum. Sozleşme ucretim, hizmet surem 5 yılı gectiği icin fazla hesaplanır mı?
CEVAP: Toplu sozleşme goruşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuclanması uzerine kamu gorevlilerinin 2020 ve 2021 yıllarında yararlanacağı mali ve sosyal haklar 2019/1 sayılı Kamu Gorevlileri Hakem Kurulu Kararıyla belirlenmiş ve konuya ilişkin Karar 1 Ocak itibarıyla yururluğe girmiştir. Kamu Mali Yonetim ve Donuşum Genel Mudurluğunun 6 Ocak 2020 tarihli ve 1 Sıra Numaralı Genelgesi ile; enflasyon farkı da dikkate alınarak 1 Ocaktan gecerli olmak uzere maaş ve ucretlerde yuzde 5,49 oranında artış yapılması ongorulmuştur.
Sozleşmeli Personel Calıştırılmasına Esasların 3 uncu maddesine gore sozleşmeli personelin ucreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim duzeyi, kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanında gecen hizmet suresi dikkate alınarak tespit edilmektedir.
4/B ucret skalasına gore sozleşmeli personele aynı unvanda beşer yıllık periyotları tamamladığında ilave bir artış yapılmaktadır. Buna gore aynı unvanda altıncı, onbirinci, onaltıncı ve yirmibirinci yıla giren sozleşmeli personel yuzde 5,49 oranındaki genel zam yanında ek artıştan yararlanacak. Bu konuda idarelerin takdir hakkı bulunmamaktadır.