Kişisel gelişim ve eğitim bilimleri uzmanı UĞUR ATASEVEN in yazdığı kitap HATALIYSAM ARA yı internetten sipariş ederek aldım. Cok hipnotik bir kitap.
Kitabın ilk baskısı gecen hafta cıkmasına rağmen hemen tukenmiş.
Bir fıkra ile başlıyor. İcinde birbirinden guzel ve ilginc yaşanmış olay ve hikaye var.
Orneklendirmeler cok ilginc. Yazarın bakış acısı da farklı. Konuşma dilini samimi ve sıcak bir uslupla kullanan yazar, insan ilişkilerinden, motivasyona kişilik gelişiminden algılama alışkanlıklarına kadar bircok konuda carpıcı ve bizatihi hayatın icinden orneklerle duşuncelerini dile getirmiş.
Kitap duyguların hayatımızdaki onemini yaşanmış ilginc ve komik orneklerle anlatarak başlıyor. Kişiliğe "olmak ve sahip olmak" acısından yeni bir yaklaşım getiriyor yazar. Arslana Soz Verdim Cakallara Yem Olmayacağım kısmında farklı başarı hikayelerine yer verilmiş.
Yazarın, "her şey şu anda olduğundan daha guzel ifade edilebilir ve sunulabilir" varsayımı en carpıcı iddia olarak goze carpmakta. Kitabı okudukca aslında beyninizin bir kenarında, yaşamınızın bir koşesinde kalan ve gun yuzune cıktığı icin mutlu olacağınız cumle, ornek ve yaşanmışlıklarla karşılaşıyorsunuz. Yazarın eğitimci yonu, kuvvetli bir gozlem ve analiz yeteneğiyle birleşince okunması zevkli bir calışma ortaya cıkmış. Oğretmen, yonetici ve ailelere onemli tavsiyeleri var kitabın.
Okunmaya değer...