YOK 5 universite icin Rektor adaylığı başvuru ilanı yayımladı 1. 2547 Sayılı Yuksekoğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hukmunde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Ust Kademe Kamu Yoneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hukumleri ve "Rektor Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca Dokuz Eylul Universitesi, Erzincan Binali Yıldırım Universitesi, İstanbul Universitesi-Cerrahpaşa, Muğla Sıtkı Kocman Universitesi ve Sakarya Universitesine rektor ataması yapılacaktır.
2. Yukarıda zikredilen Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektor adayları icin belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar aşağıdaki belgelerle 10/06/2022 tarihinden 24/06/2022 Cuma gunu mesai saati bitimine kadar Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilirler.
a) Başvuru dilekcesi
b) Nufus Cuzdanı Fotokopisi
c) Ekte sunulan formatta Rektor Adayı Bilgi Formu
d) Profesor olarak calışmış veya calışıyor olduğuna dair belge
e) Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde bulunan; "Kamuda ve/veya sosyal guvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile ozel sektorde veya serbest olarak en az beş yıl calışmış olmak" şartını sağladığını gosterir belge
f) Bulunduğunuz veya son gorev yaptığınız Universite/Kurumdan alınan disiplin kaydını da gosteren hizmet dokum belgesi.
Not : Başvurular posta ile Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, " [email protected] " adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.
YOK duyuru detayları icin tıklayınız