Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Sudan ziyareti esnasında aralarında yaşanan bir konuşmayı anlattı. Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dun Anadolu Yazarlar Derneği'nin duzenlediği "Anadolu Sohbetleri" programına katıldı.
'Nurdağı ve İslahiye ilcelerinde yaklaşık 500 cocuk yetim ve oksuz kaldı' Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 2018 yılında Sudan eski Devlet Başkanı Omer El- Beşir tarafından hediye edilen dort aslana ilişkin aralarında gecen diyaloğu anlattı. Şahin: "1 milyon metrekare alan icerisinde bir hayvanat bahcemiz var. Daha once Cumhurbaşkanımız geldiğinde torunları da gezmişti. Biliyorlardı. Sudan'a gittiğinde Cumhurbaşkanımıza dort Aslan hediye ettiler. İsimlerini de kendi verdi. İki dişi, iki erkek. O sırada Mustafa Bey de (Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank) Ozel Kalemi'ydi. Gece iki civarı aradı, 'Cumhurbaşkanımız goruşmek istiyor' dedi. Bir gun once de oranın başındaki veteriner kardeşimiz bana 'Zurafamız var, 'Şakir' isminde. Cok yaşlandı buna bir gelin bulmamız lazım' demişti. Kayseri'den getirdik. Adını da 'Selvi' koyduk. 'Selvi Boylu Al Yazmalı' diye duğun yaptık. Evlendirdik. Bir gun once de 'Başkanım bu fil cok yaşlandı. Bizim dişi fil bulmamız lazım' demişti. 'Nerede varsa araştır, gidip bulalım' dedim. Kafamızda bir dişi fil var. Dişi fil bulmamız lazım.
"GECENİN İKİSİNDE ELİMDE ERKEK ASLAN VAR"
Cumhurbaşkanımız telefonla konuştuğumuzda, 'Bize aslan hediye ediyorlar dort tane, buna en uygun bakılacak yerin Gaziantep olduğunu biliyoruz. Size gondersek bakabilir misiniz?' dedi. 'Biz onlara cok guzel bakarız' dedim. Sonra dedim ki, 'Ama Cumhurbaşkanım bizim bir de dişi fil ihtiyacımız var.' dedi ki 'Ya Başkanım gecenin ikisinde elimde erkek aslan var, sana dişi fili nereden bulayım, sabah yine bakalım dişi fil var mı?' dedi.
"HALEN FİLİMİZ YALNIZ"
Aradan gecen 7 yıla rağmen dişi fili bulamadık. Halen filimiz yalnız. Sri Lanka ile goruştuk. Buyukelcilere gittik, istedik. Yaklaşık altı yıl oldu. O fil halen yalnız. Yalnız aslanlar geldiğinde hic aslana benzemiyordu. Kemik kemiğe dayanmıştı. Cıta gibiydi. Ona bir baktık once tam aslan oldu. Şimdi de doğurdular. En fazla ikiz doğuruyorlar. bizde Dorduz doğurdular. Cok iyi baktık. Mutlular. İsimlerini de kendi verdi tek tek."
Zekeriya ELTİMUR
Fatma Şahin'den 'işcilere karşı fabrika sahibini savundu' iddialarına cevap