Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık, Bursa-Erzurum arasında yaşandı. Bursa'dan aldığı luks otomobili ile memleketi Erzurum'a gelen vatandaş, aracın yolda arıza yapmasının ardından aracının şase numarasının başka bir aractan alınarak dolandırıldığını oğrendi. Bursa'da bir galeriden luks otomobil alan vatandaş Erzurum'a gelirken arac yolda şanzıman arızası verdi. 70 bin TL harcayarak yeniden yola cıkan şahıs, yeniden aynı arızayla karşılaşınca aracını ekspertiz servisine goturdu. Burada yapılan detaylı araştırmada aracın şasi numaralarının yurt dışından getirilen bir aractan alındığı ve aslında 2011 model olan aracın 2012 model olduğu belirlendi. 2,5 milyon vererek verdiği arac ile şimdi hukuki mucadele vermeye hazırlanan otomobil sahibi buyuk bir şok yaşadı.
Ekspertiz firma sahibi Eyup Yavuz, "Ben burayı denetlemek icin gelmiştim. Firma sahibi olarak buradayım. Arac işletmeye geldiğinde incelediğimizde anlatılan cok farklı olduğu ortaya cıktı. Şasi numarasının farklı olduğu, 2011 tescilli olmasına rağmen aracın 2012 model parcalara sahip olduğunu gorduk. Orijinal şasi numarasını bulduk. Yurt dışından Turkiye'ye girmiş bir arac. Aracın ana beynine bağlandık. Beynine mudahale edildiğini oğrendik" dedi.
Arac sahibinin dolandırıldığını anlatan Yavuz, toplamda sigorta şirketleriyle birlikte 5 milyon liralık bir dolandırıcılık yaşandığını kaydetti.
Ekspertiz uzmanı Gurkan Aras ise, "Bu arac kusurlu olan bir arac. Yurt dışından getirilen aracı bu aracla uyuşturuyorlar. Yasal bir arac değil. Arac 2011 model. Bu arac 2012 model. Ekspertiz yapan arkadaşlarımızın buna dikkat etmesi lazım. Bu arac daha once ekspertizden hatasız cıkmış" diye konuştu.
Firma avukatı Sefa Comaklı'nın ise yaklaşık iki hafta once Ankara'da bulunduğu sırada Bursa'da bu aracı almak icin muşteri olduğunu, ancak vazgectiğini burada oğrendi.
Aracla ilgili hukuki işlem yaparken, iki hafta once talip olduğu arac gorunce şaşırdığını anlatan avukat Comaklı, "Arac tanıdık geldi. Talip olduğum arac. Cok enteresan, biz de dolandırılabilirdik. Aracla ilgili ekspertiz raporları da var. Belki de biz mağdur olabilirdik. Arac sahibine gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
Avukat Sefa Comaklı, bilirkişi raporu ile birlikte adli makamlara başvuracaklarını anlattı.