Arkadaşlar Black Friday ( Kara Cuma ) tabirini duymuşsunuzdur muhtemelen. Amerika Birleşik Devletleri' nde yapılan yuksek indirimli satışların gercekleştiği ve insanların cılgınlar gibi alışveriş yaptığı bir gun.
İnanamazsınız o gunku alışveriş heyecanına, yerinde olup da yaşasanız. Tum ulke bazında multi indirimler yapılmakta ve o gun insanlar geceden kuyruğa girerek akıl almaz bir şekilde sıralarda sabahlamaktadır.
59.1 Milyar Dolarlık Alışveriş Cılgınlığı
Şu an kucuk dilinizi yutabilirsiniz; evet acıklıyorum bu sene ABD' de Kara Cuma' da 59.1 milyar dolarlık alışveriş yapılmış. İnanabiliyor musunuz ? Şoyle bir duşunduğumuzde normal şartlar altında multi indirimler yapılmamış olsa idi demek ki piyasadaki urunlerin değer toplamlarını duşunemiyorum.
Neler Yapardım
Ulkemizde gercekleşseydi boyle bir gun, Kara Cuma' nın gecesinden bir bilişim mağazasının onunde kuyruklardaki yerimi alır, hic sıkılmadan, darlanmadan sabahı, mağazanın acılış saatini beklemeye koyulurdum. Ne mi alırdım peki ? Tabi ki size daha once de şu yazımda tanıtımını yaptığım ve hayranlığımı belirttiğim Samsung Galaxy Note 3' umu kaptğım gibi odeme icin bir de kasadaki kuyrukta beklerdim dakikalarca, gocunmazdım.
Peki ya Black Friday Hakkında Ne Duşunuluyor Turkiye' de
AVM' lerin ve perakende satış yerlerinin ortak bir catısı altında toplandığı Tum Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanlığı' nın yaptığı acıklamaya gore, Amerika Birleşik Devletleri' nde yapılan yuksek indirimli satışların gercekleştiği Kara Cuma uygulamasının ulkemizde de var olabileceğini, bunun taslak olarak duşunme aşamasında olduklarını ve bu ozel gunun ya da gunlerin " 2014 Shopping Fest " kapsamında birkac alışveriş merkezinde, bir gun veya festivalin ilk ve son gunlerinde olmak uzere birer gun yapmayı planladıkları belirtilmiş. Bence harika bir fırsat olabilir ulke ekonomisi ve tabi ki de şahıslar icin. Elbette ki bu bir surec.
Hoş Bir Anım
Shopping Fest deyince anılarım depreşti bir an arkadaşlar. Gectiğimiz yaz duğunumu yaptım. Kampanyanın olduğunu biliyordum, duymuş, okumuştum ancak onemsemiyordum. Onemsemediğim şey de 222 adet otomobil hediyesi Her neyse alışveriş merkezine girdim ve daha once gazeteden de okuduğum kampanyanın olduğu mağazaya daldım ve akıllı televizyonumu aldım ve cıktım. Birkac gun sonra gazeteleri incelerken dank etti. Benim akıllı televizyonumu aldığım mağazanın bulunduğu AVM de Shopping Fest kapsamındaydı. Derhal mağazayla goruştum ve teyidini sağladıktan sonra huzurlu huzurlu beklemeye başladım. Kesin bana cıkacaktı ya zaten rahattım. Ne yani 2 milyar kusurluk televizyon almıştım, kac yuz tane cekiliş hakkım vardı. 222 adet otomobilden biri bana cıkmayacaktı da kime cıkacaktı ki değil mi ama ?
Bekledim bekledim ve geldi cattı cekiliş sonuclarının resmi gazetede yayınlandığı gun. Oku oku listede ismim yok. Bir hata vardır deyip baştan okuyorum, yalnızca soy isimden felan, yok adım soyadım yok. Yuh yani dedim ve oracıkta kustum Şaka bir yana uzulmuştum gercekten sanki var olan arabamı ellerimden cekip almışlar gibiydi. Bir hayal kırıklığını daha boyle atlatmıştık.
Soz Sizde;
Bu kadar gevezelikten sonra sozu size bırakmanın zamanı geldi sanırım. Siz ne duşunursunuz arkadaşlar Kara Cuma hakkında ? Sizce gercekleştirilmesi olası hoş bir olay mı ? Siz olsaydınız hangi gun dahilinde gercekleşsin isterdiniz Kara Cuma' yı ? Kıymetli yorumlarınızı esirgemezseniz cok sevinirim. Teşekkurler.
Kaynak : http://cerezlerim.blogspot.com/2013/12/kara-cuma-ulkemizde-neden-olmasn.html
İyi Calışmalar.