Microsoft, kurumsal muşterilerin Windows 7'de genişletilmiş destek icin odeme yapabileceklerini doğruladı. Microsoft, tuketicileri ve işletmeleri Windows 10'a yukseltmeye teşvik ederken, bircok muşteri, hızla yaklaşan desteğin sonuna rağmen Windows 7'de mutlu bir şekilde kalmayı tercih ediyor.

Windows 7 kullanıcılarının coğu, 14 Ocak 2020'den sonra guncelleme alamayacak. Windows 7 işletim sistemi 2009 yılında piyasaya suruldu, bir başka değişle işletim sistemi on yıldan daha eski olacak. Microsoft, Windows XP'de İşletim sistemi Nisan 2014'e kadar XP desteğini kesemedi. Bu yuzden şirket, Windows XP'de yaptığı hataları yapmak istemediği icin guncellemelerin sıklığını zaman icinde azaltmayı planlıyor ancak Windows 7 işletim sisteminin pek cok kullanıcısı olduğu icin Microsoft'un başka seceneği hali hazırda gorunmuyor.

Genişletilmiş Guvenlik Guncelleştirmeleri (ESU) programı, Windows 7 Professional veya Windows 7 Enterprise calışanlarının (toplu lisanslama altında) yamalara surekli erişim icin odeme yapmalarına izin verecek. Guncellemelerle yeni ozellikler olmayacak, ancak programdaki Windows 7 sistemleri kotu amaclı yazılım icin ana hedef haline gelmeyecek. Ancak Microsoft, bunu sistemlerini Windows 10'a taşımaya yardımcı olacak bir yontem olarak goruyor.

ESU programı kamu desteğinin sona ermesinden sonra uc yıla kadar mevcut olacak. Cihaz başına bir maliyet olacak, bu yuzden Windows 7 makinelerinin cok olduğu işletmeler surekli destek icin fark odeyecekler. Boylece işletmeleri zaman icinde Windows 10'a gecmeye teşvik edecekler. Microsoft, XP kullanan işletmeler ve hukumetler icin ozel destek sozleşmeleri de teklif etti.

Şirketleri Windows 10'a gecmeye teşvik etmek icin Spataro, Windows 10 guncellemelerinin hızlı temposunu nasıl kontrol edilebileceğini acıkladı. Microsoft, mevcut ozellik guncelleştirmelerinin, orijinal yayınlanma tarihinden itibaren 30 aylık bir destek alacağını taahhut etti. Windows 10 Enterprise'ın gelecekteki guncellemelerinin de 30 aylık desteği olacak, ancak onumuzdeki Mart ayında 18 aylık desteğe duşecek. Ayrıca Microsoft hala yılda iki buyuk guncelleme paylaşmayı planlıyor.

Kaynak:

Donanımhaber