Son bir kac senedir SEO konusunda backlink programlarını kullanmayı bilen herkes SEOcu olmuştu. Algoritmanın eski yapısı yapılan her turlu backlink alımını spam yapılmadığı takdirde pozitif algılıyor, buna istinaden de hedef site istenilen kelime de yukarılara cıkıyordu. Web sitesi sahipleri de Google Adwords reklam ağını kullanmaktansa backlink alarak kısa vadede zirveye cıkmak, hem paradan tasarruf etmek hem de kalıcı olmak istiyordu.
Adwords gelirlerinde ki kotu gidişat Google arama motorunu yeni bir algoritma yapma konusun da zorluyordu. Ve beklenen an geldi. Tarihler 2013 yılının başlarını gosterdiğini hayvanat bahcesinden cıkmış sevimli gozuken ama bir o kadar da yırtıcı hayvanlar uzerimize uzerimize gelmeye başladı. Etrafların da ne var ne yok kucuk buyuk demeden yakıp yıkmaya yok etmeye başladılar. Sonunda ortada ne site kaldı ne de kazanc.
Tum algoritma baştan yazıldı ve eskiden kullandığımız tum backlink turevleri cope atıldı. Forum profiller, yorum backlinkler, sosyal imleme ve dizin kayıtları yarardan cok zarar vermeye başladı.
Artık devir sosyal backlink devri. Ama yerinde ve kararında yapılan, hit ve ziyaretci ceken sosyal ağları tercih etmek ve belli bir strateji izleyerek calışma yapmak gerekiyor. Aksi halde yaptığınız calışmalar spam olarak algılanıyor.
Bunları goz onune alarak bende bir kitap hazırladım.
Tumblr, Weheartit, Flickr, Scoop.it, Fancy ve IFTTT kullanarak nasıl backlink elde edeceğinizi, nasıl takipci kazanacağınızı, nasıl dofollow backlink elde edeceğinizi bir bir anlattım.
Dikkat: İnternette karşılaştığınız maddeler halinde hazırlanmış ve sadece teknik anlatılan bir kitap değil bu. Birebir uygulanmış yontemler. Kitabın icerisinde ki gorsellerde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
E-book'un normal satış ucreti 30 TL. Fakat ilk 5 kişiye 20 TL den vereceğim. Odemeler Garanti Bankası yada Nesine hesabına yatırılacaktır.
Edit: Kitap normal de daha uzundu ve daha fazla konu vardı. Fakat kafa karışıklığına neden olmamak ve okuyucuyu sıkmamak adına onları da buraya eklemedim. Cıkaracağım diğer kitapta da diğer konulara değinip sosyal ağlardan kolay backlink elde etme ve bunu kazanca cevirme yontemlerini paylaşacağım. Bu kitabı alanlar diğer cıkacak kitaba daha ucuza sahip olacaklar. Onun da konu başlıkları da aşağıda ki gibi.
IFTTT kullanımı detaylı anlatım
Imacros nedir, nasıl kullanılır ve populer imacros kodları
Instagram nedir, nasıl kullanılır ve nasıl populer olunur?
Android icin instagram uygulamaları
Pinterest nedir, nasıl kullanılır ve nasıl takipci cekilir?
Pinterest bot kullanımı ve analiz aracları
Buzzfeed nedir, ne icin ve nasıl kullanılır?
Facebook, Twitter ve Google+ da populer olabilmenin yolları (internette okuduklarınız değil)
Facebook, Twitter ve Google+ icin otomasyon programları ve analiz aracları
Facebook, Twitter ve Google+ icin icerik kaynakları ve hazır icerik uretici araclar
Buffer nedir ve nasıl kullanılır?