İYİ BİR MAKALEDE BULUNMASI GEREKEN TEMEL OZELLİKLER
1-AKICI BİR ANLATIM: Makaleyi okuyan daha ilk paragrafta okumayı bırakıyorsa o makale başarılı bir makale değildir. Makale surukleyici olmalıdır.
2-YAZIM VE İMLA: Bir makaleye anlam katan en onemli ensturuman hic kuşkusuz yazım ve imladır. Okuyucunun nerede durup nefes alacağını gosterir. Makalenin bir butun halinde ve anlamlı okunmasını sağlar. Yazım ve noktalama yanlışı olan yazılara herkes gibi google da pek iyi gozle bakmaz.
3-ANLATIM BOZUKLUĞU: Bir cumlede anlatım bozukluğu varsa bu cumle akıcı olmaktan cıkar. Yazının amator olup olmadığı yazıdaki anlatım bozukluğu ile anlaşılır. Lise mezunu bir makale yazarı ile universite mezunu makale yazarı arasındaki farkı en belirgin anlatım bozukluğu kuralı ortaya cıkarır. Lise mezunu anlatım bozukluğu hatasına sık duşerken universite eğitimi almış kişi daha kusursuz makale yazabilir.
4-SEOYLA UYUMLU OLMA: Bircok makale yazarı seo uyumlu makale yazılır diye ilan verir. Sorsanız kendisine seonun ne olduğunu size anlatamaz. Cunku ne olduğunu kendisi de bilmiyor. Seo anahtar kelimenin yazının icine anlamlı bir butun oluşturacak şekilde serpiştirilmesidir. Yani yazıyı okuyan birisi bu makale şu anahtar kelimeyi anlatmak icin yazılmış diyebilmelidir.
100 kelimelik makalede 2
150 kelimelik makalede 3
200 kelimelik makalede 4
250 kelimelik makalede 5 defa anahtar kelimeler gecmesi gerekir.
5-MAKALEDE PARAGRAF: Makale en az uc paragraftan oluşmalıdır. Kompozisyon yazıları gibi giriş gelişme ve sonuc bolumlerinden oluşur. Giriş bolumunde anahtar kelime hakkında bilgi verilir. Gelişme bolumunde anahtar kelimenin faydaları ve zararları genişce anlatılır. Anahtar kelimenin ne kadar onemli olduğu gelişme bolumunde anlatılır. Sonuc bolumunde ise anahtar kelime konusunda dikkat edilmesi gerekenler anlatılır. Sonuc bolumunde okuyucular anahtar kelime ile ilgili belli bir siteye yonlendirilebilir. Bu yonlendirmeler daha cok tavsiye şeklinde olur.
6-DEVRİK CUMLE: Devrik cumle yerinde ve zamanında kullanıldığı zaman makaleye ayrı bir zevk katar. Okuyucuyu makaleye bağlar. Yerinde ve uygun kullanmayan devrik cumleler anlatım bozukluğuna neden olacağı icin okuyucucunun yazıdan sıkılmasına neden olur.
7-ANLAM BUTUNLUĞU: Makalede paragraflar arasında bir anlam butunluğu olmalıdır. Bir paragrafta okul anlatılırken diğer paragrafta hastanenin anlatılması doğru değildir. Orneğin birinci paragrafta okul kelimesinin tanımı nereden gelip nereden turediği anlatılır. İkinci paragrafta okulun ozellikleri anlatılabilir. Ucuncu paragrafta okulun toplumdaki ve başarısındaki onemi anlatılır. Dorduncu paragrafta okulun kişiye sağladığı toplumsal ve sosyal faydalar anlatılabilir. Son paragrafta ise bir oğrencinin hangi okullara gonderilebileceği konusunda tavsiyeler yer alır.
8-BAŞLIK: Bir makalenin başlığı makalenin can alıcı noktasıdır. Dikkat cekici bir başlık atamazsanız makaleniz ne kadar kaliteli olursa olsun okur sayısı az olacaktır. Başlık ilgi cekici olmalı ki okur merak edip makaleyi okumaya başlamalı. En onemli oğe okurun makalenizi okumaya niyetlendirecek ilgisini cekecek başlık atmaktır. Başlık konuyla ilgili olmalıdır. Konunun can alıcı noktasını ozetleyecek turden olmalıdır.

Saydığım ozellikte makale hizmeti almak istiyorsanız
[email protected] 0542 5000 436

MAKALE FİYATI
70-80 KELİME--1.5 TL
100-120 KELİME--1,75 TL
150-170 KELİME---2,25 TL
200-220 KELİME---2,75 TL
250-270 KELİME---3,5 TL
300-320 KELİME---4 TL

ODEME YONTEMİ: MİSLİ-ZİRAAT-GARANTİ